این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۴۱-۵۰
عنوان فارسی
تعییین شرایط بهینه تولید پپتیدهای با خاصیت آنتیاکسیدانی و مهارکنندگی اکسید نیتریک از هیدرولیز پروتئین کنجاله دانه کدو توسط آنزیم پپسین
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: در این پژوهش، بهینهسازی شرایط هیدرولیز پروتئین دانه کدو (Cucurbita pepo) به منظور دستیابی به حداکثر خصوصیات مهارکنندگی رادیکال DPPH و مهارکنندگی اکسید نیتریک با استفاده از نرمافزار Design Expertو روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: به این منظور غلظت آنزیم پپسین 1-3 درصد، دمای 30-40 درجه سانتیگراد و زمان 120-300 دقیقه به عنوان سطوح متغیرهای مستقل انتخاب شدند. یافتهها: نتایج نشان داد که شرایط بهینه برای دستیابی به حداکثر خاصیت مهارکنندگی رادیکال DPPH و مهارکنندگی اکسید نیتریک، دمای 32 درجه سانتیگراد، زمان 5/161 و غلظت آنزیم به سوبسترا 3% و با قابلیت ضداکسایشی و مهارکنندگی اکسید نیتریک برابر با 63/54% و 09/89% بود که تا حدود زیادی مشابه با نتایج پیشنهاد شده توسط نرمافزار (03/56% و 92/91%) بود. نتیجه گیری: بر طبق نتایج به دست آمده پروتئین هیدرولیز شده دانه کدو از قابلیت ضداکسایشی و مهارکنندگی اکسید نیتریک مناسبی برخوردار بوده است و از این رو میتواند به عنوان ترکیبی طبیعی با خواص آنتیاکسیدانی و مهارکنندگی اکسید نیتریک بالا، جایگزین نگهدارندههای سنتزی در محصولات غذایی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination of Optimum Conditions for the Production of Peptides with Antioxidant and Nitric-Oxide Inhibition Properties from Protein Hydrolysis of Pumpkin Seed Meals Using Pepsin Enzyme
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: In this study, hydrolysis condition optimization of the pumpkin (Cucurbita pepo) seed proteins was carried out achieve maximum DPPH radical scavenging and nitric-oxide inhibition properties using Design Expert Software and response surface methodology. Materials & Methods: In general, 1–3% concentrations of pepsin enzyme, 30–40 °C temperature and 120–100 min time were selected as the independent variables. Results: Results showed that the optimum conditions for achieving maximum DPPH radical scavenging and nitric-oxide inhibition activities included temperature of 32 °C, time of 161.5 min and an enzyme-substrate ratio of 3% with antioxidant and nitric-oxide inhibitory activities of 54.63 and 89.09%, respectively. These results were largely similar to the results suggested by the software (56.03 and 91.92%, respectively). Conclusion: Based on the results, hydrolyzed proteins of the pumpkin seeds include good antioxidant and nitric-oxide inhibitory activities and can therefore be used as natural compounds for replacing synthetic preservatives in food products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کوثر ذاکری | K Zakeri
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
محمد قربانی | M Ghorbani
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
علیرضا صادقی ماهونک | AR Sadeghi Mahoonak
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
علی مویدی | A Moaeedi
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
یحیی مقصودلو | Y Maghsoudlu
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3085-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1964617.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات