این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۳، صفحات ۵۱-۶۲
عنوان فارسی
تأثیر پوشش کیتوزان و بستهبندی اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات کیفی خیار (رقم رویال) و مدلسازی ماندگاری آن
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: خیار عمر پس از برداشت کوتاهی داشته و به سرعت دچار افت کیفیت میشود. استفاده از تکنولوژیهای نوین نظیر پوششدهی و بستهبندی روشی نوید بخش در نگهداری محصولات کشاورزی تازه میباشد لذا هدف از این پژوهش استفاده همزمان پوشش خوراکی کیتوزان و بستهبندی اتمسفر اصلاح شده جهت حفظ خصوصیات کیفی خیار رقم رویال و تخمین زمان ماندگاری آن میباشد. مواد و روشها: خیار رقم رویال با پوشش خوراکی کیتوزان پوششدهی شده و تحت سه اتمسفر: الف) هوای معمولی؛ ب) مپ فعال (10% O2 + 5% CO2)، ج) مپ غیرفعال (21% O2 + 0%CO2) بستهبندی شدند. میزان سفتی بافت، مواد جامد محلول، کلروفیل، و ارزیابی حسی خیارها در بازههای 5 روزه طی 15 روز در دمای 4، 10 و 20 درجه سانتیگراد مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس زمان ماندگاری نمونهها در تیمارهای مختلف مدلسازی شد. یافتهها: آنالیز واریانس دادهها تأثیر معنیدار (05/0p<) هر 4 عامل (پوشش، غلظت گاز، دما و زمان) را بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی خیار نشان داد. بیشترین تغییرات در میزان مواد جامد محلول مربوط به خیارهای بستهبندی شده در هوای معمولی (بسته A) و دمای °C20 بود که همچنین دارای بیشترین افت وزن به علت از دست دادن رطوبت بودند. در دمای 4 و 10 درجه سانتیگراد سفتی در بهترین حالت در بستهبندی B حفظ شد و میوه دارای پوشش نسبت به میوه فاقد پوشش از لحاظ آماری افت سفتی کمتری را نشان داد. به طور کلی استفاده توأم از پوشش خوراکی کیتوزان و مپ تأثیر مثبتی بر خصوصیات کیفی خیار رقم رویال داشت و در این زمینه مپ فعال در دمای C°10 موفقتر عمل نمود. بیشترین مدت زمان ماندگاری در مورد نمونه حاوی پوشش و نگهداری شده در مپ فعال در دمای C°4 (17 روز) و به دنبال آن در C°10 (15 روز) تخمین زده شد. نتیجه گیری: طبق نتایج بدست آمده از این تحقیق استفاده توام از پوشش کیتوزان و مپ فعال جهت بستهبندی خیار رقم رویال مناسب بوده و برای نگهداری آن پیشنهاد میگردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بستهبندی اتمسفر اصلاح شده، خیار، پوشش خوراکی، مدلسازی
عنوان انگلیسی
Effects of Chitosan Coating and Modified Atmosphere Packaging on Quality Attributes of the Cucumber (Royal Cultivar) and Modeling the Vegetable Shelf-Life
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Cucumber includes a short postharvest life and loses its quality fast. Novel technologies such as coating and modified atmosphere packaging are promising methods in preserving fresh products. Therefore, the aim of this study was to use a combination of chitosan coating and modified atmosphere packaging to preserve quality attributes of the cucumber Royal var. and to estimate the vegetable shelf-life. Materials & Methods: In this study, cucumber (Royal var.) was coated using chitosan and packed under three various atmospheres of A) air; B) active MAP (10% of O2 and 5% of CO2); and C) passive MAP (21% of O2 and 0.1% of CO2). Texture firmness, total soluble solid, chlorophyll content and organoleptic properties of the cucumbers were determined at 5-day intervals during 15 days of storage at 4, 10 and 20 °C. Shelf-life of the cucumbers was modeled under various treatments. Results: Variance analysis showed a significant effect (P< 0.05) of four factors (coating, gas concentration, temperature and time) on postharvest properties of the cucumbers. The most change in TSS was observed in Package A cucumbers stored at 20 °C. These also showed the most weight loss. At 4 and 10 °C, firmness was well preserved in Package B; in which, the coated cucumbers included the least firmness loss compared to uncoated ones. Combination of chitosan coating and modified atmosphere packaging positively affected quality parameters of the cucumbers Royal var. Relatively, effects of active MAP were significant at 10 °C. The maximum shelf life was seen for the coated samples stored in active MAP at 4 °C (17 days) following by 10 °C (15 days). Conclusion: Based on the current results, combination of chitosan coating and active MAP can be suggested for the packaging of cucumbers (Royal var.).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
گیسو ملکی | G Maleki
Ferdowsi University of Mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
ناصر صداقت | N Sedaghat
Ferdowsi University of Mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
مهدی فرهودی | M Farhoodi
shahid Beheshti
دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
محبت محبی | M Mohebbi
Ferdowsi University of Mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2797-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1964618.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات