این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و تکنولوژی پلیمر
، جلد ۲۶، شماره ۵، صفحات ۴۲۵-۴۱۳
عنوان فارسی
نانولیپوزومهای حامل گاما اوریزانول تولید شده به روش گرمایی اصلاح یافته: خواص گرمایی، بازده کپسولیشدن و رئومتری نوسانی
چکیده فارسی مقاله
نانولیپوزومها، دستهای از نانوحاملهای بر پایه لیپیدهای قطبی هستند که قابلیت کپسولیکردن ترکیبات فعال آبدوست و نیز ترکیبات چربیدوست را دارند. در این پژوهش، نانولیپوزومها بر پایه لسیتین- پلیاتیلن گلیکول- گامااوریزانول، با استفاده از روش گرمایی اصلاحیافته (روش مظفری اصلاح شده) تولید شدند. در آزمون DSC، فقط یک پیک ذوب در منحنی لیپوزومهای حاوی گاما اوریزانول مشاهده شد که میتواند نشاندهنده همبلورینگی دو ترکیب باشد. با افزودن گاما اوریزانول، دمای ذوب لیپوزوم بر پایه %5 لسیتین (W/V) از 207 به 163/2 درجه سلسیوس کاهش یافت. در مقادیر بیشتر لسیتین، افزایش در اندازه ذرات پس از دو ماه نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس مشهودتر بود و اندازه ذرات به ترتیب از 61 و 113 نانومتر به 283 و 384 نانومتر افزایش یافت. با افزایش مقدار لسیتین، بازده کپسولدارکردن گاما اوریزانول از %60 به %84/3 افزایش یافت. پایداری کپسولدارکردن گامااوریزانول در لیپوزوم ها در مقادیر متفاوت لسیتین 3، 5، 10 و %20 (W/V) و بازه های زمانی 1، 7، 30 و 60 روز بررسی شد و در تمام غلظت ها طی یک ماه نگهداری به مقدار کمی کاهش یافت، ولی تغییر بارزی در درصد پایداری نمونه ها پس از ماه اول تا ماه دوم نگهداری مشاهده نشد. تصاویر SEM، وجود ذرات تقریباً کروی تا بیضی را مشخص کرد که نشان میدهد، بههم آمیختن کمی در ذرات رخ داده است. آزمون رئولوژی نوسانی نشان داد، مدول اتلاف (G˝) از مدول ذخیره (G') نمونهها یشتر است و رفتار شبهمایع بیشتری نسبت به رفتار شبهجامد دارند. نمونه های نگهداری شده در دمای 25 درجه سلسیوس بهمدت 1 ماه، پارامترهای گرانروکشسانی بیشتری نسبت به دمای 4 درجه سلسیوس داشتند که به سیالیت بیشتر غشا در دمای 25 درجه سلسیوس و آمیختهشدن بیشتر ذرات نسبت داده شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Gamma Oryzanol Bearing Nanoliposome Produced by Modified Thermal Method: Thermal Property, Encapsulation Efficiency, Oscillatory Rheometry
چکیده انگلیسی مقاله
Nanoliposomes are one of the most important polar lipid-based nanocarriers which can be used for encapsulation of both hydrophilic and hydrophobic active compounds. In this research, nanoliposomes based on lecithin-polyethylene glycol-gamma oryzanol were prepared by using a modified thermal method. Only one melting peak in DSC curve of gamma oryzanol bearing liposomes was observed which could be attributed to co-crystallization of both compounds. The addition of gamma oryzanol, caused to reduce the melting point of 5% (w/v) lecithin-based liposome from 207°C to 163.2°C. At high level of lecithin, increasing of liposome particle size (storage at 4°C for two months) was more obvious and particle size increased from 61 and 113 to 283 and 384 nanometers, respectively. The encapsulation efficiency of gamma oryzanol increased from 60% to 84.3% with increasing lecithin content. The encapsulation stability of oryzanol in liposome was determined at different concentrations of lecithin 3, 5, 10, 20% (w/v) and different storage times (1, 7, 30 and 60 days). In all concentrations, the encapsulation stability slightly decreased during 30 days storage. The scanning electron microscopy (SEM) images showed relatively spherical to elliptic particles which indicated to low extent of particles coalescence. The oscillatory rheometry showed that the loss modulus of liposomes were higher than storage modulus and more liquid-like behavior than solid-like behavior. The samples storage at 25°C for one month, showed higher viscoelastic parameters than those having been stored at 4°C which were attributed to higher membrane fluidity at 25°C and their final coalescence.Nanoliposomes are one of the most important polar lipid based nanocarriers which can be used for encapsulation of both hydrophilic and hydrophobic active compounds. In this research, nanoliposomes based on lecithin-polyethylene glycol-gamma oryzanol were prepared by using modified thermal method. Only one melting peak in DSC curve of gamma oryzanol bearing liposomes was observed which could be attributed to co-crystallization of both compounds. The adding of gamma oryzanol, caused to reduce the melting point of 5% (W/V) lecithin based liposome from 207 ˚C to 163.2 ˚C. In high level of lecithin, increasing of liposome particle size (storage at 4 ˚C for two months) was more observable and particle size increased from 61 and 113 to 283 and 384 nanometers, respectively. The encapsulation efficiency of gamma oryzanol increased from 60% to 84.3 % with increasing lecithin content. The encapsulation stability of oryzanol in liposome was determined at different concentration of lecithin 3, 5, 10, 20% (W/V) and different storage time (1,7, 30 and 60 days). In all concentration, encapsulation stability slightly decreased during 30 days storage. The scanning electron microscopy (SEM) images showed relatively spherical to elliptic particle which indicating low extent of particles coalescence. The oscillatory rheometry showed that the loss modulus of liposome samples were higher than storage modulus and more liquid like behavior than solid like behavior. The samples storage at 25 ˚C for one month, showed higher viscoelastic parameters than those storage at 4 ˚C which attributed to higher membrane fluidity at 25 ˚C and resulting coalescence.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا محمدحسنی |
تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
بابک قنبرزاده |
تبریز، دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، کد پستی16471-51666
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
حامد همیشه کار |
تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مرکز تحقیقات دارویی، آزمایشگاه فرمولاسیون
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
رضا رضایی مکرم | rezayi mokarram
تبریز، دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، کد پستی16471-51666
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
محمدیار حسینی |
ایلام، دانشگاه ایلام، گروه مهندسی صنایع غذایی، کد پستی 6939177111
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ایلام (Ilam university)
نشانی اینترنتی
http://jips.ippi.ac.ir/article_917_325.html
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/968/article-968-197185.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات