این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱۱-۲۰

عنوان فارسی ارتباط بین تغذیه با شیر مادر با الگوهای غذایی غالب در کودکان ۷ تا ۱۰ ساله
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: شواهد نشان می‍دهد که ترجیحات غذایی کودکان به صورت تمایل یا تنفر به غذا یا غذاهای خاص و همچنین عدم مصرف یا مصرف هوسی غذاهای خاص، ممکن است با نوع تغذیه در سال اول زندگی مرتبط باشند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین تغذیه با شیر مادر با الگوهای غذایی غالب در کودکان 7تا 10 ساله انجام شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی در 388 کودک 7 تا 10 ساله مشغول به تحصیل در دبستان‌های شهر تهران در سال 1396 انجام شد. بر اساس پرونده بهداشتی کودکان و مصاحبه با مادران آنها مدت زمان تغذیه با شیر مادر ثبت شد. همچنین به وسیله پرسشنامه بسامد خوراک، دریافت غذایی کودکان از طریق مصاحبه با مادران اخذ شد. با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی، سه الگوی غذایی غالب در کودکان استخراج شد که عبارت بودند از: 1- الگوی غذایی غربی 2-الگوی غذایی سالم 3-الگوی غذایی گیاهی. تحلیل‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 22 و نرم افزار Stata نسخه 13 انجام و در تمامی آزمون‎ها 05/0 >P-value از نظر آماری معنی‍دار تلقی شد. یافته‌ها‌: ارتباط معنی‍داری بین سه الگوی غذایی با تغذیه با شیر مادر وجود نداشت. بین تغذیه با شیر مادر بیشتر از 6 ماه و اندازه قد کودکان رابطه مستقیم معنی‌دار وجود داشت (026/0p=). در حالی که ارتباط معنی‍داری بین تغذیه با شیر مادر با وزن و نمایه توده بدنی کودک یافت نشد. همچنین بین رتبه تولد کودکان و تغذیه با شیر مادر بیشتر از 6 ماه رابطه معکوس معنی‌دار وجود داشت(01/0p=). نتیجه گیری: بر اساس یافته‌های این پژوهش روش تغذیه با شیر مادر با الگوی غذایی کودکان رابطه معنی‌داری ندارد. پیشنهاد می‍شود مطالعات مشابه با حجم نمونه بزرگتر اجرا گردد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شیر مادر، الگوی غذایی، کودکان

عنوان انگلیسی The Relationship between Breastfeeding and Dietary Patterns of Children Aged 7 to 10 Years
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Evidence suggests that children's dietary preferences may be related to the type of feeding in the first year of life. The aim of this study was to determine the relationship between breastfeeding and dietary patterns in children aged 7 to 10 years.  Materials & Methods: This cross-sectional study was carried out in 388 children (aged 7-10 years), who were recruited from the elementary schools in Tehran, Iran. Information on the type of feeding during infancy and the duration of feeding were collected by the children's health records and interviewing with their mothers. The dietary intakes of children were collected by interviewing with their mothers using a food frequency questionnaire. Three major dietary patterns in the study population were identified by explanatory factor analysis method, which include 'western', 'healthy' and 'vegetable' dietary patterns. SPSS software (ver. 22) and Stata software (ver. 13) were used for the data analysis and a p-value < 0.05 was considered as statistically significant. Results: There was no significant relationship between breastfeeding with any of the major dietary patterns. Breastfeeding for > 6 months was positively associated with the child's height (P=0.026), while it had no significant association with the child's weight and body mass index (BMI). Also there was a significant negative association between breastfeeding for > 6 months and rank of birth (p=0.01). Conclusion: Based on the findings of this study, there was no significant relationship between breastfeeding and major dietary patterns in children. More studies with larger sample size are warranted.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Breastfeeding, Dietary pattern, Children

نویسندگان مقاله مهدی خوشگو | M Khoshgoo
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

لیلا آزادبخت | Leila Azadbakht
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

فرزاد شیدفر | F Shidfar
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

لیلا جانانی | L Janani
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3166-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975189.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات