این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۳۹-۵۳
عنوان فارسی
بررسی اثر تنوع نژادی سویههای لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده از موادغذایی مختلف بر فعالیت ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و تجمعی آنها
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: باکتریهای اسیدلاکتیک معمولاً در تهیه غذاهای تخمیری دخیل هستند و با توجه به نوع نژاد میتوانند متابولیتهای مختلف تولید نمایند. از این رو هدف از این مطالعه ارزیابی قابلیت ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و تجمعی 10 نژاد مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده از موادغذایی تخمیری بومی شامل پنیر کوزه، زیتون تخمیری، خمیرترش و شیر شتر بود. مواد و روشها: فعالیت ضدباکتریایی 10 نژاد مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم و روماند فیلتر شده فاقد سلول آنها علیه چهار باکتری بیماریزای غذازاد به ترتیب توسط روش لکهگذاری بر روی آگار و نفوذ در چاهک ارزیابی شد. فعالیت ضدکپکی سویههای مورد مطالعه علیه دو کپک عامل فساد غذایی نیز توسط روش کشت دولایه بررسی گردید. علاوه بر این آزمونهای ارزیابی قابلیت خوداتصالی، تجمعی و آبگریزی سطح سلول نیز به طور جداگانه انجام گرفت. همچنین فعالیت آنتیاکسیدانی سویهها و روماند حاصل از آنها توسط آزمون مهار رادیکال DPPH بررسی شد. یافتهها: نتایج نشان داد که همه سویهها از فعالیت ضدباکتریایی و ضدکپکی خوبی علیه میکروارگانیسمهای شاخص برخوردار بودند و میزان فعالیت بسته به نوع نژاد لاکتوباسیلوس پلانتاروم متفاوت بود. همچنین در میان باکتریهای شاخص بیماریزا اشرشیاکلای و در بین کپکهای عامل فساد آسپرژیلوس فلاووس بیشترین حساسیت را نشان دادند. نتایج آزمونهای مربوط به ویژگیهای سطحی سلول باکتری نیز حاکی از آن بود که نژادهای مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم از نظر ویژگیهای خوداتصالی، آبگریزی سطح سلول و قدرت آنتی اکسیدانی بسیار به یکدیگر شباهت دارند. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که نژادهای بومی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و متابولیتهای تولیدی آنها میتوانند به عنوان نگهدارنده زیستی در صنعت غذا و مکمل دارویی به کار روند، اما باید آزمونهای بیشتری در سطح in-vitro و in-vivo در این زمینه انجام گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluating the Effect of Diversity of Lactobacillus plantarum Strains Isolated from Different on Their Antagonistic, Antioxidant and Aggregation Activities
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Lactic acid bacteria are usually involved in the preparation of fermented foods and can produce different metabolites according to their strain type. The aim of this study was to evaluate the antimicrobial, antioxidant and aggregation activities of 10 different strains of Lactobacillus plantarum isolated from native fermented foods including Koozeh cheese, fermented olives, sourdough and camel milk. Materials & Methods: In this study, the antibacterial activity of 10 different strains of L. plantarum and their cell free supernatants against four pathogens were evaluated by agar-spot and well diffusion methods, respectively. The antifungal activity of the studied strains against two molds was investigated by overlay method. Additionally, auto-aggregation, co-aggregation and hydrophobicity tests of different strains were performed separately. The antioxidant activity of the strains and the cell free supernatants was also evaluated by the DPPH radical scavenging assay. Results: The results showed that all strains had antimicrobial and antifungal activities against the indicator microorganisms and their activity level was different depending on the L. plantarum strains. Also, among the indicator pathogenic bacteria and molds, Escherichia coli and Aspergillus flavus, respectively were the most susceptible. The results of tests related to the surface cellular characteristics of the bacteria showed that the L. plantarum strains are very similar in terms of auto-aggregation, hydrophobicity and antioxidant properties. Conclusion: Indigenous L. plantarum strains and their metabolites can be suggested as a biopreservative in the food and drug industries, but more in-vitro and in-vivo tests should be carried out in this field.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
دینا شهرام پور | D Shahrampour
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مرتضی خمیری | M Khomeiri
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سیدمحمدعلی رضوی | MA Razavi
Ferdowsi university of mashhad
دانشگاه فردوسی مشهد
محبوبه کشیری | M Kashiri
Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3092-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975190.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات