این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱۱۷-۱۲۴
عنوان فارسی
بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی، مهارآنزیم آلفاگلوکوزیداز و فعالیت ضد میکروبی آلوئهامودین و آنتراکینون آلوئهورا
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: صبر زرد دارویی با نام علمی آلوئهورا از جمله گیاهان دارویی با ارزش دنیا است .هدف از این مطالعه بررسی خواص آنتیاکسیدانی، مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز و خاصیت ضدمیکروبی مشتقات آلوئهورا از جمله آلوئهامودین و آنتراکینون میباشد. مواد و روشها: فعالیت آنتیاکسیدانی آلوئهامودین و آنتراکینون با استفاده از روش کاهش رنگ رادیکال ABTS انجام شد. قابلیت ضدمیکروبی آلوئهامودین و آنتراکینون در برابر سویههای باکتریایی (باسیلوس سرئوس، کلبسیلا پنومونیه، کاندیدا البیکانس، سودوموناس ائروژینوزا) مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور معین کردن خاصیت مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز از ماده p-nitrophenyl-α-D-glucopyranoside) pNPG) به عنوان سوبسترا استفاده شد. فعالیت آنزیم با سنجش میزان جذب پارا-نیتروفنول تولید شده در محلول معین شد. یافتهها: نتایج نشان داد؛ آلوئهامودین و آنتراکینون در غلظت 05/0 میلیگرم بر میلیلیتر فاقد خاصیت آنتیاکسیدانی (مهار رادیکال آزاد) است. نتایج مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز آلوئهامودین و آنتراکینون نشان داد با افزایش غلظت نمونه درصد مهارکنندگی آلفاگلوکوزیداز افزایش مییابد (05/0˂p). درصد مهارکنندگی 50 درصدی آنزیم آلفاگلوکوزیداز آلوئهامودین 18/0 و آنتراکینون 05/0 میلیگرم بر میلیلیتر است. بنابراین خاصیت مهارکنندگی آنتراکینون از آلوئهامودین بیشتر است. در آزمون میکروبی نتایج حاصل از تعیین قطر هاله عدم رشد نشان داد که آلوئهامودین روی باسیلوس سرئوس بیشترین و بر سودوموناس آئروژینوزا کمترین تأثیر را داشته است (05/0˂p). همچنین نتایج حاصل از تعیین قطر هاله عدم رشد نشان داد که آنتراکینون روی کاندیدا آلبیکانس و کلبسیلا پنومونیه بیشترین و بر سودوموناس آئروژینوزا کمترین تأثیر را داشت(05/0˂p). با توجه به نتایج حاصل آنتراکینون خاصیت ضدمیکروبی و مهارکنندگی قویتری در برابر آنزیم آلفاگلوکوزیدار نسبت به آلوئهامودین از خود نشان میدهد. نتیجه گیری: با توجه به خواص مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز و خواص ضدمیکروبی مطلوب این گیاه، استفاده از آن به عنوان یک افزودنی طبیعی در صنایع غذایی توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Antioxidant, Alpha-Glucosidase Enzyme Inhibitory and Antimicrobial Activities of Anthraquinone and Aloe-emodin
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Aloe-vera is one of the most valuable medicinal plants in the world. The aim of this study was to evaluate the antioxidant, alpha-glucosidase inhibitory and antimicrobial properties of aloe-vera derivatives including aloe-emodin and anthraquinone. Materials & Methods: Antioxidant activity of aloe-emodin and anthraquinone was determined using ABTS method. Antimicrobial activity of aloe-emodine and anthraquinone was evaluated against Bacillus cereus, Klebsiella pneumoniae, Candida albicans, and Pseudomonas aeruginosa. To determine the inhibition of alpha-glucosidase enzyme, pNPG)p-nitrophenyl-α-D-glucopyranoside)bwas used as substrate. Enzymatic activity was determined by measuring the absorption of para-nitrophenol produced in the solution. Results: The results showed that aloe-emodin and anthraquinone do not have an antioxidant effect at 0.05mg/mL concentration. The results of the alpha-glucosidase enzyme inhibitory test for aloe-emodin and anthraquinone aloe vera also showed a positive and significant correlation between the sample's concentration and its alpha-glucosidase inhibitory activity (p˂0.05). At concentrations of 0.18 and 0.05mg/mL aloe-emodin and anthraquinone had a 50% inhibitory effect on the alpha-glucosidase enzyme. Therefore, the inhibitory effect of anthraquinone was higher than that of aloe-emodin. In microbial test, the diameter of the non-growth zone indicated that aloe-emodin had the highest effect on Bacillus cereus and the least effect on Pseudomonas aeruginosa (p˂0.05). Alsot anthraquinone had the highest effect on Candida albicans and Klebsiella pneumoniae and the least effect on Pseudomonas aeruginosa (p˂0.05). According to the results of alpha-glucosidase inhibitor test, anthraquinone is a potent inhibitor, and the antimicrobial activity of anthraquinone is higher than that of aloe-emodin. Conclusion: Considering the favorable antimicrobial and inhibitory properties of alpha-glucosidase, it is recommended to use it as a natural additive in food industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم غزنوی | M Ghaznavi
IAUPS
علوم دارویی
مریم مصلحی شاد | M Moslehishad
Safadasht Branch
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
فاطمه قمری | F Ghamari
Payame Noor University
عضو هیات علمی و استادیارگروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تهران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2753-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975191.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات