این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۲، صفحات ۱۱۷-۱۲۴

عنوان فارسی بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدانی، مهارآنزیم آلفاگلوکوزیداز و فعالیت ضد میکروبی آلوئه‌امودین و آنتراکینون آلوئه‌ورا
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: صبر زرد دارویی با نام علمی آلوئه­ورا از جمله گیاهان دارویی با ارزش دنیا است .هدف از این مطالعه بررسی خواص آنتی­اکسیدانی، مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز و خاصیت ضد­میکروبی مشتقات آلوئه­ورا از جمله آلوئه­امودین و آنتراکینون می­باشد. مواد و روش‌ها: فعالیت آنتی­اکسیدانی آلوئه­امودین و آنتراکینون با استفاده از روش کاهش رنگ رادیکال ABTS انجام شد. قابلیت ضد­میکروبی آلوئه­امودین و آنتراکینون در برابر سویه­های باکتریایی (باسیلوس سرئوس، کلبسیلا پنومونیه، کاندیدا البیکانس، سودوموناس ائروژینوزا) مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور معین کردن خاصیت مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز از ماده p-nitrophenyl-α-D-glucopyranoside) pNPG) به عنوان سوبسترا استفاده شد. فعالیت آنزیم با سنجش میزان جذب پارا-نیتروفنول تولید شده در محلول معین شد. یافته‌ها‌: نتایج نشان داد؛ آلوئه­امودین و آنتراکینون در غلظت 05/0 میلی­گرم بر میلی­لیتر فاقد خاصیت آنتی­اکسیدانی (مهار رادیکال آزاد) است. نتایج مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز آلوئه­امودین و آنتراکینون نشان داد با افزایش غلظت نمونه درصد مهارکنندگی آلفاگلوکوزیداز افزایش می­یابد (05/0˂p). درصد مهارکنندگی 50 درصدی آنزیم آلفاگلوکوزیداز آلوئه­امودین 18/0 و آنتراکینون 05/0 میلی­گرم بر میلی­لیتر است. بنابراین خاصیت مهارکنندگی آنتراکینون از آلوئه­امودین بیشتر است. در آزمون میکروبی نتایج حاصل از تعیین قطر هاله عدم رشد نشان داد که آلوئه­امودین روی باسیلوس سرئوس بیشترین و بر سودوموناس آئروژینوزا کمترین تأثیر را داشته است (05/0˂p). همچنین نتایج حاصل از تعیین قطر هاله عدم رشد نشان داد که آنتراکینون روی کاندیدا آلبیکانس و کلبسیلا پنومونیه بیشترین و بر سودوموناس آئروژینوزا کمترین تأثیر را داشت(05/0˂p). با توجه به نتایج حاصل آنتراکینون خاصیت ضدمیکروبی و مهار­کنندگی قوی­تری در برابر آنزیم آلفاگلوکوزیدار نسبت به آلوئه­امودین  از خود نشان می­دهد. نتیجه گیری: با توجه به خواص مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز و خواص ضدمیکروبی مطلوب این گیاه، استفاده از آن به عنوان یک افزودنی طبیعی در صنایع غذایی توصیه می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of Antioxidant, Alpha-Glucosidase Enzyme Inhibitory and Antimicrobial Activities of Anthraquinone and Aloe-emodin
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Aloe-vera is one of the most valuable medicinal plants in the world. The aim of this study was to evaluate the antioxidant, alpha-glucosidase inhibitory and antimicrobial properties of aloe-vera derivatives including aloe-emodin and anthraquinone.  Materials & Methods: Antioxidant activity of aloe-emodin and anthraquinone was determined using ABTS method. Antimicrobial activity of aloe-emodine and anthraquinone was evaluated against Bacillus cereus, Klebsiella pneumoniae, Candida albicans, and Pseudomonas aeruginosa. To determine the inhibition of alpha-glucosidase enzyme, pNPG)p-nitrophenyl-α-D-glucopyranoside)bwas used as substrate. Enzymatic activity was determined by measuring the absorption of para-nitrophenol produced in the solution. Results: The results showed that aloe-emodin and anthraquinone do not have an antioxidant effect at 0.05­mg/mL concentration. The results of the alpha-glucosidase enzyme inhibitory test for aloe-emodin and anthraquinone aloe vera also showed a positive and significant correlation between the sample's concentration and its alpha-glucosidase inhibitory activity (p˂0.05). At concentrations of 0.18 ­and 0.05­mg/mL aloe-emodin and anthraquinone had a 50% inhibitory effect on the alpha-glucosidase enzyme. Therefore, the inhibitory effect of anthraquinone was higher than that of aloe-emodin. In microbial test, the diameter of the non-growth zone indicated that aloe-emodin had the highest effect on Bacillus cereus and the least effect on Pseudomonas aeruginosa (p˂0.05). Alsot anthraquinone had the highest effect on Candida albicans and Klebsiella pneumoniae and the least effect on Pseudomonas aeruginosa (p˂0.05). According to the results of alpha-glucosidase inhibitor test, anthraquinone is a potent inhibitor, and the antimicrobial activity of anthraquinone is higher than that of aloe-emodin. Conclusion: Considering the favorable antimicrobial and inhibitory properties of alpha-glucosidase, it is recommended to use it as a natural additive in food industry.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم غزنوی | M Ghaznavi
IAUPS
علوم دارویی

مریم مصلحی شاد | M Moslehishad
Safadasht Branch
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد صفادشت، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

فاطمه قمری | F Ghamari
Payame Noor University
عضو هیات علمی و استادیارگروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تهران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2753-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975191.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات