این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۱۱-۱۸

عنوان فارسی تأثیر یک دوره تمرین هوازی و مصرف سیاه دانه بر حافظه‌کاری زنان میانسال غیرفعال
چکیده فارسی مقاله هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر یک دوره تمرین هوازی و مصرف سیاه‌دانه بر عملکرد حافظه کاری زنان غیرفعال بود. بدین منظور 60 زن سالم غیرفعال بصورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و به طور تصادفی به چهار گروه کنترل(15 نفر) ، گروه تمرین هوازی (15 نفر) ، گروه ترکیبی(تمرین و سیاه‌دانه(15 نفر)) و گروه سیاه‌دانه(15 نفر) با دامنه‌ی سنی (50 الی 55 سال) تقسیم شدند.  نمونه ها کاملا سالم بودند و سابقه بیماری قلبی ـ عروقی و مصرف دارو و سیگار نداشتند. برنامه تمرین ورزشی شامل 8 هفته تمرین هوازی با شدت 65 الی 75 درصد ضربان قلب ذخیره بود. این تمرینات سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 55 الی 60 دقیقه اجرا شد. به منظور جمع­آوری اطلاعات مورد نیاز تحقیق از نرم‌افزار حافظه کاری (N-Back)­ استفاده ­گردد. نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد که تمرین هوازی با شدت متوسط بر عملکرد حافظه­کاری در گروه تمرین هوازی نسبت به گروه کنترل تأثیر دارد (001/0 p=). تأثیر مصرف سیاه‌دانه و همچنین ترکیب سیاه‌دانه با تمرین هوازی بر حافظه کاری نیز معنادار بدست آمد (001/0 p=). تحقیق حاضر تعامل و ارتباط بین فرایندهای حرکتی و شناختی را بیش از پیش آشکار نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیاه‌دانه، تمرین هوازی، حافظه‌کاری، زنان غیرفعال

عنوان انگلیسی Effect of Aerobic Exercise Training and Consumption of Nigella on the Working Memory of Inactive Middle-aged Women
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: The aim of the present study was to investigate the effects of moderate-intensity aerobic exercise and consumption of Nigella on the working memory performance of inactive middle-aged women. Material and Methods: The participants included 60 volunteer inactive women who were divided randomly into four groups (Aerobic Exercise Group=15, Nigella Group= 15, Combinative Group= 15, and Control Group=15). The samples were perfectly healthy and had no history of cardiovascular diseases and drug consumption and smoking. Aerobic exercise included 8 weeks of running at 65 -70% of maximum heart rate. These exercises were performed three sessions per week and each session for 55 to 60 minutes. Data collection was done using N-Back software. Results: Moderate-intensity aerobic exercise for eight weeks had significant effect on the working memory performance (P=0.001). Also the consumption of Nigella and combinative aerobic exercise whit nigella showed significant effect on the working memory of the female participants (P=0.001).  Conclusion: The current study demonstrates more than before the interaction and communication between cognitive and motor processes.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Nigella, Aerobic exercise, Working memory, Inactive women

نویسندگان مقاله ماندانا حیدری | manadana heydari
payame noor university urmia
دانشگاه پیام نور مرکز ارومیه

جلال دهقانی زاده | jalal dehghanizade
urmia university
دانشگاه ارومیه


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3071-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975193.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات