این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۸۹-۹۸
عنوان فارسی
شناسایی و تجزیه تحلیل مهاجرت آمینهای آروماتیک نوع اول از بستهبندیهای انعطافپذیر مواد غذایی با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC )
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: آمینهای آروماتیک نوع اول (PAAs)، آلایندههایی هستند که میتوانند از بستهبندی انعطافپذیر مواد غذایی مهاجرت نمایند. منشاء اصلی این ترکیبات، چسبهای پلی اورتانی هستند که در فرایند لامیناسیون فیلمهای چند لایه استفاده میشوند. دی ایزوسیاناتهای آروماتیک باقی مانده از واکنش پلیمریزاسیون چسب، به مواد غذایی مهاجرت نموده و توسط رطوبت مواد غذایی به PAAs هیدرولیز میشوند. ایزومرهای تولوئن دی آمین (TDA) یا متیلن دی آمین (MDA) ممکن است از فیلمهای چند لایه لامینیت مهاجرت کنند. در این مطالعه، مهاجرت TDAs و MDAs در 24 نمونه از چند لایه فیلم با روش کرماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) معتبرسازی شده، مورد شناسایی و تجزیه تحلیل قرار گرفت. مواد و روشها: آزمون مهاجرت توسط اسید استیک 3% بر روی نمونه فیلمهای چندلایه اعمال شد. مواد مهاجرت نموده با استفاده از کارتریجهای استخراج فاز جامد (SPE) پیش تغلیظ و مقادیر PAAs توسط دستگاه HPLC-DAD اندازهگیری شد. یافتهها: از 24 نمونه فیلم چندلایه لامینیت ارزیابی شده، تعداد 15 نمونه قابل قبول و تعداد 10 نمونه دارای مقادیر PAAs بالاتر از حد مجاز µg/kg10 بودند. در 1 نمونه فیلم چندلایه مجموع مقادیر 2,4-TDA و 2,6-TDA و در 9 نمونه فیلم چندلایه مقادیر 2,4'-MDA و 2,2'-MDA بالا بود. نتیجه گیری: با روش HPLC میتوان پنج آمین آروماتیک نوع اول مهاجرت نموده از فیلمهای چندلایه لامینیت را شناسایی و تجزیه تحلیل نمود. همچنین میتوان ایمنی این نوع فیلم ها، نقاط ضعف فرایند لامیناسیون، ساختار چسب و بهداشتی بودن آن را بررسی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Identification and Analysis of the Migration of Primary Aromatic Amines from Flexible Food Packaging by High-performance Liquid Chromatography (HPLC)
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Primary Aromatic Amines (PAAs) are contaminants that can migrate from food flexible packaging. The main origin of these compounds is polyurethane adhesives used in the laminating process of multilayer films. Residual aromatic di-isocyanates of the reaction of adhesive polymerization migrate into the food, and are hydrolyzed to PAAs by the moisture of food. 2,4- and 2,6-Toluene diamine (TDA) isomers or 4,4'-, 2,4'- and 2,2'-methylene diamine (MDA) may migrate from laminated multilayer films. In this study, the migration of TDAs and MDAs was identified and analyzed in 24 samples of multilayer film by validated High Performance Liquid Chromatography (HPLC). Materials and Methods: Migration test was applied by 3% acetic acid on a sample of laminated films. Migrants was pre-concentrated using solid phase extraction cartridges (SPE). PAA values were measured by HPLC-DAD instrument. Results: Of 24 laminated multilayer samples, 15 samples were acceptable and 10 samples had PAAs higher than 10 μg / kg. In the one sample of multilayer film, the total amount of 2,4-TDA and 2,6-TDA, and in the nine samples, the values of 2,4'-MDA and 2,2'-MDA were more than 10 μg/kg. Conclusion: We can detect and analyze the five primary aromatic amines from laminated multilayer films with HPLC method. Also we can check the safety of these films, defects of lamination process, the structure of adhesive base and its sanitary/insanitary status.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرتضی شهرستانی | M Shahrestani
Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran
اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو
شهرام شعیبی | Sh Shoeibi
Food and Drug Laboratories Research Center (FDLRC), Iran Food and Drug Administration (IFDA), MOH
اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو
محمد صابر تهرانی | Mohammad Saber Tehrani
Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم نحقیقات
پرویز آبرومند آذر | P Aberoumand Azar
Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم نحقیقات
سید واقف حسین | Syed Waqif Husain
Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم نحقیقات
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3078-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975201.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات