این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۹۹-۱۰۸
عنوان فارسی
بررسی ترکیبات پلی فنولی و خواص آنتی اکسیدانی آب انار رقم پوست سیاه ساوه (Punica granatum)
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: انار پوست سیاه یکی از ارقام بومی ایران است که تقریباً نسبت به ارقام دیگر کمیاب بوده و به عنوان داروی گیاهی از آن استفاده میشود. در این تحقیق هدف، بررسی ترکیبات پلیفنولی و میزان فعالیت آنتیاکسیدانی آب انار پوست سیاه ساوه و تغلیظ شده آن با استفاده از خشککن انجمادی و خشککن تحت خلاء و انتخاب بهترین روش تغلیظسازی آب انار است. مواد و روشها: انارها پس از شستشو، توسط آب میوهگیری، آبگیری شدند و پس از تغلیظسازی با دو روش خشککن انجمادی و آون تحت خلاء، فعالیت آنتیاکسیدانی با استفاده از روش DPPH، فنول کل با استفاده از روش رنگ سنجی فولین سیوکالتو، فلاوونوئیدها با روش رنگ سنجی کلرید آلومینیوم، شناسایی و تعیین مقدار ترکیبات پلی فنولی با استفاده از دستگاه HPLC در نمونههای آب انار اندازهگیری شدند. یافتهها: بیشترین ترکیب پلیفنولی در نمونههای آب انار تغلیظ شده، پونیکالاژین B بود. آب انار تغلیظ شده با خشککن انجمادی، در مقایسه با آب انار طبیعی و تغلیظ شده آن در آون خلاء، بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی (40/0±0/70 درصد)، فنول کل (75/0±0/2517 میلیگرم گالیک اسید در لیتر) و فلاوونوئید (00/0±50/390 میلیگرم کوئرستین در لیتر) را داشت. بین مقادیر حاصل از تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی، فلاوونوئید کل، ترکیب درصد ترکیبات پلیفنولی و فنول کل اندازهگیری شده در نمونههای تغلیظ شده و آب انار طبیعی اختلاف معنیداری (05/0>p) وجود داشت. نتیجه گیری: آب انار پوست سیاه ساوه تغلیظ شده در خشککن انجمادی در مقایسه با آب انار تغلیظ شده در آون تحت خلاء بیشترین میزان ترکیب پلیفنولی و خواص آنتیاکسیدانی را داشت. بنابراین تغلیظسازی آب انار با استفاده از خشککن انجمادی به دلیل حفظ ترکیبات بیوفنولی و فعالیت آنتیاکسیدانی آنها به منظور کاربرد در صنعت غذا پیشنهاد می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب انار، ترکیبات فنولی، فعالیت آنتی اکسیدانی
عنوان انگلیسی
Investigation of Polyphenolic Compounds and Antioxidant Properties of black peel Pomegranate Juice cultivar (Punica granatum) in Saveh
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Background and Objectives: black peel pomegranate is one of the indigenous cultivars in Iran, which is approximately rare in comparison with other cultivars and is used as an herbal therapy. In this research, the aim was study of polyphenol compounds and antioxidant activity of pomegranate juice, condensed juice with freeze dryer, and vacuum oven and the choice of the best pomegranate juice condensation method. Materials and Methods: For this purpose, pomegranate fruits were washed, squeezed for obtaining the juice, and after the juice was condensed by two methods, freeze dryer and vacuum oven, then antioxidant activity using DPPH assay, total phenol using Folin-Ciocalteu reagent, flavonoids using aluminum chloride method, and detection and quantity of polyphenol compounds using HPLC in the samples were determined. Result: Results showed that the highest polyphenol compound of the condensed black peel pomegranate juice was punicalagin B. In addition, the highest antioxidant activity (70.0±0.40%), total phenol (2517.0±0.75 mgGa/100ml), and flavonoid (390.50±0.00 mgQ/100ml) were belonged to the condensed pomegranate juice with freeze dryer in comparison with natural pomegranate juice and condensed pomegranate juice with vacuum oven, respectively. The results showed that there are the significant differences in the amounts of antioxidant activity, polyphenol compounds, total flavonoid, and total phenol of the condensed pomegranate juices and natural pomegranate juice (p< 0.05). Conclusion: The condensed black peel pomegranate juice with freeze dryer had the highest polyphenol compounds and antioxidant activity values in comparison with the pomegranate juice with vacuum oven. Therefore, the condensation of pomegranate juice using freeze dryer because of preserving of polyphenol compounds and their antioxidant activities are proposed for its application in food industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant activity, Phenol compounds, Pomegranate juice
نویسندگان مقاله
ثنا حسینی | S Hoseini
Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی-واحد علوم دارویی
لادن رشیدی | L Rashidi
Research Standard Institute, Iranian National Standards Organization
ملی استاندارد ایران-پژوهشگاه استانداردذ
مسعود هماپور | M Homapour
Safadasht Branch, Islamic Azad University,
دانشگاه آزاد واحد صفادشت،
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3033-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975202.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات