این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۳۹-۵۰
عنوان فارسی
جداسازی و شناسایی پپتیدهایی با خواص آنتیاکسیدانی از پروتئین جوانه گندم با استفاده از آنزیم پپسین
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: در سالهای اخیر، علاقه زیادی به شناسایی و تشخیص پپتیدهای زیست فعال حاصل از منابع گیاهی نشان داده شده است. هیدولیز آنزیمی پروتئینها، رایجترین روش برای تولید پپتیدهای زیست فعال است. جوانه گندم یکی از مهمترین فراوردههای جانبی حاصل از آسیاب گندم غنی از نظر پروتئین با ترکیب اسید آمینه مناسب میباشد که در این تحقیق از آن به عنوان یک منبع پروتئینی مناسب برای هیدرولیز آنزیمی جهت تولید پپتید آنتیاکسیدانت مورد استفاده قرار گرفت. مواد و روشها: هیدرولیز آنزیمی پروتئین جوانه گندم با استفاده از آنزیم پپسین انجام شد. عوامل مؤثر در هیدرولیز، جهت دستیابی به بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی پپتیدها توسط روش سطح پاسخ (RSM) بهینه سازی شدند. سپس فراکسیونها در نقطه بهینه با استفاده از RP-HPLC جدا شدند و فراکسیون با بالاترین فعالیت مهار رادیکال ABTS با استفاده از LC/MS/MS شناسایی شد. یافتهها: مدل ریاضی مشخص کننده ناحیهای با بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی منطبق با دمای 37 درجه سانتیگراد، زمان 270 دقیقه و نسبت آنزیم به سوبسترا 58/1 (w/w%) بود. نتایج تعیین توالی نشان داد که پپتید خالص شده دارای توالی KELPPSDADW و وزن مولکولی 54/1157 دالتون است. این پپتید به عنوان جذب کننده رادیکال (% 1/1±86 : ABTS، % 4/1±51 : DPPH) عمل کرده است. نتیجه گیری: این نتایج نشان داد که پپتید KELPPSDADW از پروتئین جوانه گندم، دارای فعالیت آنتیاکسیدانی قوی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
جوانه گندم، پپتید آنتی اکسیدانت، LC/MS/MS
عنوان انگلیسی
Isolation and Identification of Antioxidant Peptides from Wheat Germ Protein by Pepsin Enzyme
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: In recent years, there has been a growing interest to identify bioactive peptides from plant sources. Enzymatic hydrolysis of proteins is the most common method to produce bioactive peptides. Wheat germ is one of the most important by-products from flour processing industry that it is rich in protein and amino acids composition. In this study, it was used as a valuable protein source to produce antioxidant peptide. Materials & Methods: Enzymatic hydrolysis of wheat germ was done by pepsin. The hydrolysis parameters were optimized in production of wheat germ protein hydrolysates with the highest antioxidant activity using response surface methodology. Then the hydrolysates obtained under optimized conditions were fractionated by RP-HPLC and fraction that exhibited the highest ABTS radical scavenging was identified by nano-LC/MS/MS proteomics. Results: The mathematical model presented a plateau region with maximum antioxidant activity at the following critical values: temperature = 37⁰C, time = 270 min and E/S ratio=1.58%. The results of sequencing showed that the purified peptide had the sequence of KELPPSDADW with the molecular weight of 1157.54 Da. This peptide had scavenging activity against DPPH (51±1.4%) and ABTS (86±1.1%) Conclusion: The results indicated that the peptide KELPPSDADW isolated from wheat germ protein has a strong antioxidant activity
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Wheat germ, Antioxidant peptide, LC/MS/MS
نویسندگان مقاله
زهره کرمی | Z Karami
University of Tabriz
دانشگاه تبریز
سید هادی پیغمبردوست | H Peighambardoust
University of Tabriz
دانشگاه تبریز
جواد حصاری | J Hesari
University of Tabriz
دانشگاه تبریز
بهروز اکبری ادرگانی | B Akbari-Adergani
Food and Drug Organization
سازمان غذا و دارو
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-291-16&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975206.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات