این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۱۹-۲۶

عنوان فارسی تأثیر روغن ‌زیتون با و بدون فعالیت هوازی بر تعدادی از فاکتور‌های پیشگویی‌کننده بیماری‌های قلبی- عروقی در زنان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: از آنجا که ارتباط روشنی بین غیرطبیعی بودن سطح سرمی لیپیدی و بیماری‌های قلبی گزارش شده است توجه به این فاکتور اهمیت دارد. مصرف روغن‌زیتون به علت داشتن مقدار زیادی چربی‌های تک پیوندی باعث کاهش لیپید خون بعد از صرف غذا می‌شود. همچنین بعد از سه هفته مصرف این روغن مقدار HDL بالا می‌رود. هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر روغن‌زیتون بکر با و بدون فعالیت هوازی بر تعدادی  از فاکتور های پیشگویی‌کننده بیماری‌های قلبی– عروقی در زنان بود. مواد و روش‌ها: جامعه آماری شامل  زنان 30 تا 50 سال می‌باشد. 20 نفر انتخاب شدند. 10 نفر اول گروه شاهد هستند که 6 هفته زندگی عادی و بدون تغییر خود را داشتند. سپس بعد از 10 روز استراحت همین افراد با عنوان جدید گروه زیتون مدت 6 هفته روزانه 12 گرم روغن‌زیتون بکر مصرف کردند. 10 نفر دوم با نام گروه فعالیت بدنی هوازی  به مدت 6 هفته روزانه 15 دقیقه فعالیت هوازی بر روی تردمیل انجام دادند. همین گروه بعد از 10 روز استراحت، با عنوان جدید گروه فعالیت بدنی هوازی_ روغن زیتون  به مدت 6 هفته علاوه بر فعالیت بدنی روزانه که قبلا داشتند 12 گرم روغن‌زیتون بکر مصرف می‌کردند. برای هر چهار گروه در ابتدا و انتهای 6 هفته آزمایش خون برای ارزیابی 4 فاکتور تری‌گلیسرید، کلسترول،HDL  و  LDL انجام شد. یافته‌ها‌: نتایج نشان داد در گروهی که مصرف روغن‌زیتون با فعالیت هوازی داشتند مقدار HDL به صورت معنی‌داری افزایش یافت (05/0p<). اما مصرف روغن‌زیتون به تنهایی و فعالیت هوازی  به تنهایی تأثیر معنی‌دار و دلخواه بر کلسترول، تری گلیسرید وLDL  ندارد. نتیجه گیری: بطور کلی نتایج این تحقیق نشان داد مصرف روغن‌زیتون بکر همراه با فعالیت بدنی هوازی می‌تواند یا ممکن است باعث افزایش HDL شود و دارای اثر مثبت و پیشگیری کننده بر علیه بیماری‌های قلبی– عروقی است. در حالی که استفاده از روغن زیتون به تنهایی و یا فعالیت بدنی به تنهایی اثرات دلخواه بر سطح سرمی  کلسترول، تری گلیسرید، LDL وHDL را ندارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روغن‌زیتون، فعالیت هوازی، پروفایل لیپیدی خون، زنان

عنوان انگلیسی Effect of Virgin Olive Oil With and Without Aerobic Training on the Selective Indicators of Cardiovascular Diseases in Women
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: We investigated the effect of virgin olive oil with and without aerobic training on the selective indicators of cardiovascular diseases (blood level of triglyceride, cholesterol, HDL and LDL) in women. There is clear relation between abnormal blood lipid profile and heart diseases; therefore, the level of lipid profile is important. Use of olive oil leads to the decrease of blood lipid level after meal for having one bonding fatty acid. Also 3 weeks after using virgin olive oil, the level of HDL will increase. Materials & Methods: The study was carried out with four groups of women (aged 30-50 years) for 6 weeks. 10 persons participated in each group. One group acted as sedentary control for 6 weeks. The same group made the second group after 10 days of wash out. They consumed virgin olive oil (12 gr daily) for 6 weeks. The third group (another 10 persons) ran in a treadmill for 6 weeks; they began with 2 km/h speed, and every 3 min, added 1 km/h to their speed; they continued this pattern up to 15 minutes. This group made the fourth group after 10 days of wash out. They did aerobic training similar to the third group; in addition, they consumed 12 gr of virgin olive oil daily for 6 weeks. Triglyceride, cholesterol, HDL and LDL levels of blood were analyzed for all groups at the beginning and at the end of every 6 weeks. Results: The finding revealed that in the fourth group who did aerobic training and used virgin olive oil simultaneously, the level of HDL increased significantly (p< 0/05). Conclusion: Results from the present study support the idea that aerobic training and intake of virgin olive oil is a very good way for increasing the blood's HDL level, which is desirable in many pathologic situations. It is concluded that aerobic training pulse olive oil consumption is effective for fighting against cardiovascular diseases.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا تقی زاده | Z Taghizadeh
SCIENCE AND RESEARCH BRACH Faculty of HUMAN AND SOCIAL SCIENCE-Department of SPORT SCIENCE
واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حجت الله نیک بخت | H Nikbakht
SCIENCE AND RESEARCH BRACH Faculty of HUMAN AND SOCIAL SCIENCE-Department of SPORT SCIENCE
واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

نادر شاکری | N Shakery
SCIENCE AND RESEARCH BRACH Faculty of HUMAN AND SOCIAL SCIENCE-Department of SPORT SCIENCE
واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2891-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975214.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات