این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۵۹-۶۶

عنوان فارسی شناسایی میزان آلودگی به آفلاتوکسین M۱ در چند نوع تجاری از پنیرهای موزارلای تولید شده در ایران
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: آفلاتوکسین 1M یک عامل سرطان‌زای کبدی بوده که در شیر دام‌های تغذیه شده با خوراک آلوده به آفلاتوکسین 1B یافت می‌شود. هدف از این مطالعه تعیین کمی و کیفی میزان آفلاتوکسین 1M در چند نوع تجاری از پنیرهای موزارلای تولید شده در ایران می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش به منظور ارزیابی میزان آلودگی پنیرهای موزارلای تولید شده در ایران به سم آفلاتوکسین 1M، از نمونه‌های تجاری این محصول که در بازار موجود بودند طبق استاندارد ملی ایران به شمارۀ 18545 نمونه‌برداری صورت گرفت. سپس میزان آفلاتوکسین 1M توسط روش HPLC مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت آنالیز آماری داده‌ها از طرح کاملاً تصادفی استفاده شد و مقایسه میانگین داده‌ها با استفاده از آزمون LSD در سطح اطمینان 95 درصد انجام شد. یافته‌ها‌: نتایج نشان داد که بین شرکت‌های مختلف تولید‌کنندۀ پنیر موزارلا اختلاف آماری قابل ملاحظه‌ای مشاهده نشد (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آفلاتوکسین، آفلاتوکسین 1M، پنیر موزارلا، مایکوتوکسین

عنوان انگلیسی Identification of Aflatoxin M1 in Several Brands of Mozzarella Cheese Produced in Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objectives: Aflatoxin M1 is a liver carcinogen agent that is found in the milk of animals fed with feed contaminated with Aflatoxin B1. The aim of this research was to determine the quality and quantity of Aflatoxin M1 in several brands of mozzarella cheese produced in Iran. Materials and Methods: In this research, in order to evaluate the contamination of the mozzarella cheese produced in Iran to Aflatoxin M1, the sampling was performed from the commercial brands of this product available on the market in accordance to the national standard of Iran, No. 18545. Then the value of Aflatoxin M1 was analyzed by HPLC approach. For data analysis, completely random design (C.R.D.) was used, and data comparison mean was carried out by LSD test at the confidence level of 95%. Results: The results indicated no significant statistical difference (p>0.05) between different companies producing mozzarella cheese in Iran. The Aflatoxin M1 value in the brands of Pegah Golpayegan (brand A), Sirat (brand B), Dalia (brand C), Ramak (brand D) and 202 (brand E) was recorded as 0.0473 ng/g±0.0163, 0.0225 ng/g±0.00354, 0.068 ng/g±0.0341, 0.0345 ng/g±0.0064 and 0.0707 ng/g±0.0355, respectively. As can be seen, the highest amount of Aflatoxin M1 is related to brand E such that Aflatoxin M1 value in it is less than the maximum tolerance set by the Iran's National Standard Organization. Conclusion: The results showed that the mozzarella cheeses produced by the studied companies are free from Aflatoxin M1 contamination and its level is in accordance with the limits specified by Iran's national standards.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aflatoxin, Aflatoxin M1, Mozzarella cheese, Mycotoxins

نویسندگان مقاله آزاده کسایی | A Kasaee
Islamic Azad University, Tehran, Iran
ایران، تهران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

حمید توکلی پور | H Tavakolipour
Islamic Azad University, Sabzevar, Iran
ایران ، سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2860-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975218.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات