این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۸۱-۹۲
عنوان فارسی
بهینهسازی استخراج عصاره برگ زیتون واریته خرمآبادی و بررسی ویژگیهای فیزیکی نانوحاملهای لیپیدی حاوی آن
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: نانوذرات لیپیدی امروزه به دلیل داشتن پتانسیل دارورسانی توجه زیادی به خود جلب کرده است. هدف از این پژوهش، بهینهسازی استخراج عصاره برگ زیتون، روش تهیه آن و فرمولاسیون نانوذره حاوی عصاره و بررسی ساختار حاصل میباشد. مواد و روشها: بهینهسازی استخراج عصاره برگ زیتون با حلالهای استون: آب (70:30) و اتانول: آب (70:30) با دو روش سرد و گرم با استفاده از دستگاه HPLC، همچنین بهینهسازی فرمولاسیون (اندازه ذرات و کارایی ریزپوشانی) با استفاده از روش سطح پاسخ توسط دستگاههای DLS و HPLC و در نهایت جهت تشخیص ساختار کریستالی و آمورف و میزان کریستالینیتی از دستگاه X-RD استفاده شد. در این پژوهش جهت تجزیه و تحلیل نتایج از روش آنالیز واریانس، با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده گردید. یافتهها: نتایج حاصل از کروماتوگرامها نشان داد که روش بهینه جهت استخراج عصاره برگ زیتون حلالهای اتانول و آب (70:30)، در حمام بخار آب با دمای 40 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه میباشد. همچنین نتایج حاصل از دستگاههای DLS و HPLC نشان داد که فرمول حاوی 05/0 عصاره، بالاترین میزان ریزپوشانی، کمترین اندازه ذرات و کمترین شاخص پراکندگی را دارا بود. همچنین نتایج حاصل از دستگاه X-RD نشان داد که نانوذره حاصل ساختار کریستالی داشته و میزان کریستالینیتی 52 درصد بود. نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد در تهیه نانوذرات، هر چه مقدار ماده هستهای و سرعت افزودن فاز آبی حاوی عصاره به فاز لیپیدی کمتر و همچنین هر چه سرعت پروپ هموژنایزر بیشتر باشد، اندازه نانوذرات حاصل کوچکتر و ساختار کریستالی منظم و بهتری حاصل خواهد شد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بهینهسازی، ریزپوشانی، نانوذرات لیپیدی، عصاره برگ زیتون
عنوان انگلیسی
Optimization of Khorramabad Olive Leaf Extract Extraction and Investigating the Physical Properties of Nano-Structured Lipid Carriers Containing it
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Today, lipid nanoparticles have attracted a lot of attention due to their drug potential. The aim of this study was to optimize the extraction of olive leaf extract, its method of preparation, and formulation of the nanoparticles and investigate the resulting structure. Materials and Methods: The extraction of olive leaf extract was optimized of with the solvents of acetone:water (70:30) and ethanol:water (70:30) with the steam bath and cold methods. Also formulations (encapsulation efficiency and particle size) were optimized with applying response surface methodology and using DLS and HPLC instruments. Finally, crystalline and amorphous structures, as well as the crystallinity were detected using the XRD device. In this study, analysis of variance was employed for data analysis using SPSS software. Results: The results of the chromatograms showed that the optimal method for extraction of olive leaf extract is the solvent of ethanol:water (70:30) in a steam bath at 40°C for 30 minutes. The results of DLS and HPLC instruments showed that the encapsulated formulation containing extract 0.05 had the highest and lowest particle size and particle distribution index, respectively. The results showed that the nanoparticles obtained from the X-RD have crystal structure with the crystallinity of 52 %. Conclusion: The current study showed that in preparation nanostructured lipid carrier, the more is the nuclear material and the less is the speed of adding aqueous phase containing the extract to the lipid phase, and also the more is the speed of probe homogenizer, the smaller will be the size of nanoparticles and the better will be the crystal structure. Keywords: Encapsulation, Optimizing, Olive leaf extract, Nano-structured lipid carrier
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
منصوره سلیمانی فرد | M SoleimaniFard
gorgan university
دانشگاه گرگان
علیرضا صادقی ماهونک | AR Sadeghi mahoonak
gorgan university
دانشگاه گرگان
محمد قربانی | M Ghorbani
gorgan university
دانشگاه گرگان
خسرو عزیزی | Kh Azizi
lorestan university
دانشگاه لرستان
اصغر سپهوند | A Sepahvand
khoram abad university
علوم پزشکی خرم آباد
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2867-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975220.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات