این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۶۱-۷۰

عنوان فارسی اثر ریزپوشانی و فیبر بر قابلیت زنده مانی دانک‌های بیفیدو باکتریوم بیفیدومPTCC۱۶۴۴ در شرایط شبیه سازی شده معده و یخچال
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: پروبیوتیک­ها در بدن میزبان اثرات سلامت بخش دارند. حساسیت پروبیوتیک­ها نسبت به شرایط نامناسب محیطی چالش کلیدی کاربرد آنهاست. هدف از این تحقیق بررسی فرآیند تثبیت بیفیدوباکتریوم بیفیدوم PTCC 1644 و ریزپوشانی بر قابلیت زنده مانی در برابر شرایط نگهداری سرد و معده می­­باشد. مواد و روش‌ها: سوسپانسیون بیفیدوباکتریوم بیفیدوم PTCC 1644 در دو حالت تثبیت شده بر روی فیبر گندم و آزاد تهیه شدند. سپس با استفاده از زیست بسپارهای پکتین، ایزوله پروتئین آب پنیر، و ایزوله پروتئین آب پنیر + پکتین ریزپوشانی و به روش انجمادی خشک شدند. دانک­های به دست آمده به لحاظ کارایی ریزپوشانی (%)، نرخ زنده مانی (%) در برابر شرایط شبیه سازی شده معده و نگهداری سرد، و خصوصیات مورفولوژیکی به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شدند. یافته‌ها‌: فرآیند ریزپوشانی باعث افزایش مقاومت بیفیدوباکتریوم بیفیدوم PTCC1644 در مقایسه با نمونه کنترل (سلول آزاد) در برابر شرایط نگهداری سرد و معده گردید. بیشترین کارایی ریزپوشانی و قابلیت زنده مانی در برابر شرایط نگهداری سرد و معده در تیمار ایزوله پروتئین آب پنیر + پکتین در مقایسه با سایر تیمارها مشاهده شد. فرایند تثبیت سلولی باعث کاهش کارایی ریزپوشانی و نرخ زنده مانی در برابر شرایط محیطی و معده در مقایسه با تیمارها مشابه و بدون فرایند تثبیت شد. داده­های به دست در قالب طرح کاملا تصادفی و به کمک آزمون فاکتوریل در سطح 5% تجزیه و تحلیل شدند. نتیجه گیری: ریزپوشانی بیفیدوباکتریوم بیفیدوم توسط ایزوله پروتئین آب پنیر + پکتین می­تواند راهکار مناسبی جهت تهیه و نگهداری سلول­ها باشد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروبیوتیک، ریزپوشانی، ایزوله پروتئین آب پنیر، صمغ پکتین

عنوان انگلیسی Effect of Microencapsulation and Fiber on Survival Rate of Bifidobacterium Bifidum PTCC1644 in Simulated Gastrointestinal and Refrigerated Conditions
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Probiotics have beneficial effects on the health of consumers. The susceptibility of probiotics to refrigerated conditions is a key challenge for their application. The purpose of this study was to examine the process of stabilizing Bifidobacterium bifidum PTCC 1644 and its microencapsulation on the viability of this bacterium under refrigerated and simulated gastrointestinal conditions.  Materials & Methods: Suspensions of bifidobacterium bifidum PTCC 1644 were prepared and stabilized on wheat fiber and in free form. Then, using pectin, isolated whey protein and isolated whey protein + pectin biopolymers the cells were microencapsulated and dried by freeze-drier. The microcapsules were evaluated in terms of microencapsulation efficiency (%), viability versus simulated gastrointestinal conditions (%), survival rate during storage (30 days at 4 °C), and morphological characteristics by scanning electron microscopy. Statistical analysis was performed by factorial arrangement based on a completely randomized design (CRD) (P< 0.05). Results: The microencapsulation process increased the resistance of Bifidobacterium bifidum PTCC1644 compared to the control sample (free Bifidobacterium bifidum PTCC1644 without microencapsulation) against chilled and gastrointestinal conditions. The highest yield of microencapsulation and viability versus cold and simulated gastrointestinal conditions were observed by treating the samples with isolated whey protein + pectin. The process of cell immobilization on the fiber reduced microencapsulation efficiency (%) and viability versus refrigerated and gastrointestinal conditions were compared to similar treatments without stabilization. Conclusion: icroencapsulation of Bifidobacterium bifidum by "isolating whey protein + pectin" can be a good solution for maximizing the production and maintenance of probiotics.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیه سیف زاده | S Seifzadeh
zabol university
دانشگاه زابل

محمد علی نجفی | MA Najafi
zabol university
دانشگاه زابل

ناصر سلطانی تهرانی | N Soltani Tehrani
zabol university
دانشگاه زابل


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2996-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975227.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات