این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۱-۱۰
عنوان فارسی
بررسی اثر مکمل جنیستئین بر حساسیت به انسولین، مقاومت به انسولین و شاخص عملکرد سلولهای بتای پانکراس در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی، کارآزمایی بالینی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: کبد چرب غیر الکلی (NAFLD)، که با تجمع چربی در کبد همراه است ارتباط تنگاتنگی با مقاومت به انسولین و چاقی شکمی دارد. جنیستئین به عنوان یکی از مهمترین ایزوفلاونها میتواند در بهبود متابولیسم گلوکز و چربیها نقش داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی نقش مکمل یاری جنیستئین بر حساسیت به انسولین، مقاومت به انسولین و شاخص عملکرد سلولهای بتای پانکراس بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه بالینی کنترل شده دو سو کور با 92 بیمار مبتلا به NAFLDبه مدت 8 هفته انجام شد. بیماران در دو گروه جنیستئین با دریافت روزانه 250 میلیگرم جنیستئین یا دارو نما قرار گرفتند. متغیرهای تنسنجی، آنزیمهای کبدی، قند خون ناشتا و انسولین سرمی اندازهگیری شد. در نهایت نسبت دور کمر به دور باسن و شاخصهای مقاومت به انسولین، حساسیت به انسولین و عملکرد سلولهای بتا محاسبه گردید. یافتهها: جنیستئین موجب کاهش سطح انسولین ناشتا و شاخص مقاومت به انسولین در مقایسه با گروه کنترل شد. گروه دریافت کننده جنیستئین شاهد افزایش معنیداری در شاخص حساسیت به انسولین بود. به علاوه در مقایسه با دارو نما، جنیستئین موجب کاهش نسبت دور کمر به دور باسن در این بیماران شد. با این وجود تغییری در BMI، قند خون ناشتا، میزان عملکرد سلولهای بتا و آنزیمهای کبدی مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد دریافت روزانه 250 میلیگرم جنیستئین در بیماران NAFLD به مدت 8 هفته میتواند در بهبود مقاومت به انسولین، حساسیت به انسولین و نسبت دور کمر به دور باسن مؤثر باشد و به عنوان مکمل غذایی برای این بیماران مد نظر قرار گرفته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کبد چرب غیر الکلی، جنیستئین، مقاومت به انسولین، حساسیت به انسولین
عنوان انگلیسی
Effect of Genistein Supplementation on Insulin Sensitivity, Insulin Resistance, and Beta Cells function Index in Patients with Non-alcoholic Fatty Liver Disease: a Randomized, Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Excess fat accumulation in the liver can be seen in non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD). This condition is closely associated with insulin resistance and abdominal obesity. Genistein, one of the major isoflavones, can improve glucose and fat metabolism. The aim of this study was to assess the effect of genistein supplementation on insulin sensitivity, insulin resistance and beta cell function index in NAFLD patients. Materials and methods: a randomized double-blind clinical trial was done by recruiting ninety-two NAFLD patients for 8 weeks. Participants were assigned to either genistein group, which received daily 250 mg of genistein, or placebo group. All participants received nutritional and physical activity consultation. Anthropometric factors, liver enzymes, fasting blood sugar and insulin were measured. Finally, insulin resistance, insulin sensitivity, and beta cell function were calculated. Results: Genistein reduced fasting insulin, insulin resistance and insulin sensitivity in comparison with the placebo group. In addition, waist-hip ratio was reduced in the genistein group while no significant changes were observed in BMI, fasting glucose, beta cell function and liver enzymes in genistein groups. Discussion: this study showed that 8 weeks supplementation with daily 250 mg of Genisetein in NAFLD patients, improved insulin resistance, insulin sensitivity, and waist-hip ratio and it can be considered as an effective supplement for these patients in terms of weight management. Keywords: Non-alcoholic fatty liver, Genistein, Insulin resistance, Insulin sensitivity
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ساسان امانت | S amanat
Nutrition Research Center, Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
مرکز تحقیقات تغذیه، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
محمد حسن افتخاری | MH Eftekhari
Nutrition Research Center, Department of Clinical Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
مرکز تحقیقات تغذیه، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
کامران باقری لنکرانی | K Bagheri Lankarani
Health policy Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز،شیراز، ایران
محمد فرارویی | M Fararouei
Shiraz HIV/AIDS Research Center, Institute of Health, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مرکز تحقیقات ایدز شیراز، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-306-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975232.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات