این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۶۴، صفحات ۵۰-۴۳

عنوان فارسی ارزیابی اثر برخی تیمارهای پس از برداشت بر افزایش عمر انبارمانی قارچ تکمه‌ای
چکیده فارسی مقاله چکیده عمر پس از برداشت قارچ خوراکی به دلیل حمله باکتری و قهوه­ای شدن آنزیمی محدود است. در این پژوهش برای افزایش ماندگاری قارچ تکمه­ای از ترکیبات ضد باکتری و ضد قهوه­ای شدن استفاده شد. به این منظور تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک در غلظت­های 5/1 و 5/2 میلی­مولار، پراکسید هیدروژن در غلظت­های 5/1 و 5/2 درصد، اسید آسکوربیک در غلظت 5/1 میلی­مولار و کلرید کلسیم در غلظت یک درصد به صورت غوطه­وری به مدت دو دقیقه بر قارچ خوراکی اعمال شده و قارچ­ها پس از بسته­بندی با پوشش سلوفان در دمای چهار درجه سانتیگراد انبار شدند. شاخص­های درصد افت وزن، درجه قهوه­ای شدن، نشت یونی و میزان تشکیل کلونی باکتریایی در زمانهای 8 و 16 روز پس از انبارداری اندازه­گیری شدند. بر اساس نتایج حاصل تیمارهای کلرید کلسیم، اسید آسکوربیک و پراکسید هیدروژن موجب کنترل قهوه­ای شدن در مقایسه با شاهد گردیدند. ولی تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک با وجود کاهش بار میکروبی چندان تاثیر مثبتی از این نظر نشان ندادند. تیمار کلرید کلسیم با کاهش از دست دادن آب، نشت یونی و جمعیت باکتریایی، تیمار اسید آسکوربیک با کاهش نشت یونی، جمعیت باکتریایی و تیمار پراکسید هیدروژن با کاهش جمعیت باکتریایی منجر به افزایش عمر پس از برداشت قارچ خوراکی شدند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Assessment the effects of some postharvest treatments on increasing storability of bottom mushroom
چکیده انگلیسی مقاله The postharvest life of bottom mushroom is limited due to bacterial attack and enzymatic browning. This study was carried out in order to increasing the storability of mushroom, by antibacterial and anti-browning components. For that, the mushrooms were treated by oxalic and citric acids at concentration of 1.5 and 2.5 mM, hydrogen peroxide at concentration of 1 and 2.5%, ascorbic acid at concentration of 1.5 mM and calcium chloride at concentration of 1% as dipping for 2 min, and then treated mushrooms were packed in cellophane and stored at 4°C. Weight loss, marketability, electro leakage (EL) and bacterial colony forming unit (CFU) were measured after 8 and 16 days. According to the results, calcium chloride, ascorbic acid and hydrogen peroxide controlled browning as compared to control. However, oxalic and citric acids, despite reducing microbial load, did not show any positive effects. Calcium chloride by reducing weight loss, reducing EL and reducing bacterial load, ascorbic acid by reducing EL and reducing bacterial load and peroxide hydrogen by reducing bacterial load tended to increase postharvest life of bottom mushroom.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فهیمه سرلک |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)

اورنگ خادمی |
عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

جواد عرفانی مقدم | erfani moghadam
عضو هیات علمی گروه باغبانی دانشگاه ایلام
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ایلام (Ilam university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_14930_fb4d25b1c09ed97d85324ccf576a988d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198051.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات