این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۴، شماره ۶۴، صفحات ۹۲-۸۳
عنوان فارسی
بررسی اثر حلالهای مختلف بر محتوای فنلی کل و فعالیت ضداکسایشی عصاره غلاف نخود فرنگی
چکیده فارسی مقاله
چکیده در پژوهش حاضر اثر حلالهای مختلف (آب، استون، اتانول و هگزان) بر راندمان استخراج، محتوای فنلی کل و فعالیت ضداکسایشی عصاره غلاف نخود فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. بالاترین راندمان استخراج به ترتیب مربوط به عصاره استحصال شده با حلال آب (94/0±57/16 درصد)، اتانول (43/0±02/3 درصد)، هگزان (02/0±07/1 درصد) و استون (01/0±98/0 درصد) بود. محتوای فنلی کل به روش فولین-سیوکالتیو تعیین شد و نتایج نشان داد که بیشترین میزان ترکیبات فنلی کل به ترتیب مربوط به عصاره استخراج شده با اتانول (19/0±12/12 میلی گرم معادل گالیک اسید بر گرم وزن نمونه خشک)، استون (12/0±03/10 میلی گرم معادل گالیک اسید بر وزن نمونه خشک)، آب (05/0±61/1 میلی گرم معادل گالیک اسید بر وزن نمونه خشک) و هگزان (05/0±72/0 میلی گرم معادل گالیک اسید بر وزن نمونه خشک) میباشد. فعالیت ضداکسایشی به دو روش دیفنیل پیکریل هیدرازین (DPPH) و هیدروژن پراکسید(H2O2) اندازه گیری شد. بیشترین میزان فعالیت ضداکسایشی اندازه گیری شده به روش دیفنیل پیکریل هیدرازین به ترتیب مربوط به عصاره اتانولی(15/0±96/81 درصد)، استونی (33/1±94/65 درصد)، آبی (17/0±04/48 درصد) و هگزانی (19/0±54/41) بود. در روش هیدروژن پراکسید نیز بالاترین فعالیت ضد اکسایشی به ترتیب برای عصارههای اتانولی (12/0±65/7 درصد)، استونی (13/0±33/3 درصد)، آبی (07/0±41/1 درصد) و هگزانی (35/0±94/1 درصد) مشاهده شد. در نهایت می توان نتیجه گرفت عصاره اتانولی نسبت به سایر عصارهها محتوای فنلی کل و فعالیت ضداکسایشی بالاتری داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation the effect of different solvents on total phenolic content and antioxidant activity of pea (Pisum sativum L.) pod extract
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effect of different solvents (water, acetone, ethanol and hexane) on extraction yield, total phenolic content and antioxidant activity of peapod extract were investigated. The maximum extraction yield was obtained by using water (16.57±0.94%), ethanol (3.02±0.43%), hexane (1.07±0.02%) and acetone (0.98±0.01%), respectively. Total phenolic content was determined using Folin–Ciocalteu method. The maximum total phenolic content was obtained using ethanol (12.12±0.19 mgGAE/g) followed by acetone (10.03±0.12 mgGAE/g), water (1.61±0.05 mgGAE/g) and hexane (0.72±0.05 mgGAE/g). Antioxidant activity of extract was determined using Diphenyl Picrylhydrazyl (DPPH) and Hydrogen peroxide (H2O2) assays.The maximum antioxidant activity determined using DPPH method was obtained by using ethanol (81.96±0.15%), acetone (65.94±1.33%), water (48.04±0.17%) and hexane (41.54±0.19%), respectively.The maximum antioxidant activity determined using H2O2 method was obtained by using ethanol (7.65±0.12%) followed by acetone (3.33±0.13%), water (1.41±0.07%) and hexane (1.94±0.35%). Finally, it could be concluded that ethanolic extract compared to other solventshad the highest total phenolic content and antioxidant activity.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مسعود قربانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
علی گنجلو |
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
ماندانا بی مکر |
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_15000_a046b89d9395195d87bf7e5e926b6f10.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198055.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات