این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۶۰، صفحات ۱-۱۰
عنوان فارسی
تاثیر جیره حاوی گیاهان دارویی بر ویژگیهای حسی، میکروبی و ماندگاری گوشت بلدرچین ژاپنی
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این پژوهش، تأثیر افزودن پودر پونه و آویشن شیرازی به خوراک بلدرچین ژاپنی بر ویژگیهای حسی، میکروبی، ظرفیت نگهداری آب و رنگ گوشت تازه و همچنین پایداری اکسیداسیون و میزان اسیدیته آنها در طی نگهداری در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از دو گروه 180 قطعهای جوجهی بلدرچین ژاپنی برای ارزیابی اثر پودر آویشن شیرازی و پونه، در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار 0،5/0، 1 و 5/1% پودر (وزنی-وزنی) با سه تکرار و تعداد 15 جوجه در هر تکرار استفاده شد. نتایج حاکی از کاهش فعالیت میکروبی و افزایش ظرفیت نگهداری آب، در سطح احتمال 95٪ برای هر دو گیاه آویشن شیرازی و پونه بود. همچنین ارزیابی حسی حاکی از تغییر غیر معنیدار طعم، بو و آبداری تیمارها بود، در حالی که نمونه شاهد تردترین و تیمارهای تغذیه شده با پونه سفت ترین گوشت را داشتند. اما طی مدت نگهداری مقدار اکسیداسیون و اسیدیته تیمارها دارای تغییرات تفسیرپذیری نبود. بنابر این افزودن پودر آویشن شیرازی یا پونه به جیرهی غذایی بلدرچین ژاپنی، سبب کاهش فعالیت میکروارگانیسمها، افزایش ظرفیت نگهداری آب و سفتی گوشت شد و از آنجایی که بر شاخصهای رنگ، ویژگیهای حسی و واکنشهای اکسیداسیون تأثیری نداشت، جایگزین خوبی برای آنتیبیوتیک در جیره آنها میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، طیور، گیاه دارویی، آنتیبیوتیک،
عنوان انگلیسی
Investigation of diet enriched with medicinal herbs on the sensorial, microbial and shelf-life characteristics of the Japanese quail meat
چکیده انگلیسی مقاله
The objective of this study was to investigate the effect of adding thyme and pennyroyal powder in the diet of quail on the microbial and sensorial characteristics, water-holding capacity and color, in fresh meat; furthermore Variations in oxidative and acidity of quail meat during storage in refrigerated condition. For this reason two experiments were undertaken. In the first, 180 quail were randomly assigned to control group (basal diet), and groups that feed with 0.5, 1 and 1.5% thyme powder (%w/w). And in the other trial, treatments were giving to eat 0.5, 1 and 1.5%.of pennyroyal powder (%w/w). The results showed that the addition of thyme or pennyroyal leave's powder in the diet of quail, decrease microbial activity and increases water-holding capacity (p< 0.05). Sensory analyses of the samples did not showed significant differences in taste, smell and juicy properties of the samples; while the control had the softest texture and treated fed quail with pennyroyal leaves powders had the hardest texture. In all treatments, oxidation and pH changes during storage could not be explainable. Consequently, this medicinal herbal could be controlled activity of microorganisms and improved water-holding capacity and firmness, and since they had no effect on the color index, sensory properties and oxidation reactions, is a pleasurable alternative instead of antibiotics in feed of quail.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Keywords, Poultry, Medicinal herbs, Antibiotic
نویسندگان مقاله
نجمه خادمی پور | khademi pour
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
بهزاد ناصحی |
دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
محمد طاهانژاد | taha nejad
مربی گروه صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_14339_5508a791d38af8b7c702669c87941811.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198095.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات