این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۶۰، صفحات ۱۴۹-۱۵۵

عنوان فارسی بررسی تأثیر فرایند مالتسازی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی مالت دو رقم جو استان گلستان
چکیده فارسی مقاله چکیده مالت‌سازی یک فرآیند پیچیده زیست‌فناوری است که شامل مراحل خیساندن، جوانه‌زنی و خشک‌کردن غلات در شرایط کنترل شده است و هدف آن سنتز آنزیم‌های هیدرولیتیک، تجزیه دیواره سلولی، پروتئین و نشاسته است. هدف از این پژوهش، بررسی کیفیت مالت‌سازی و شناسایی لاین و رقم مناسب برای تولید محصولات مالتی بود. در این تحقیق تأثیر فرایند مالت‌سازی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل دانسیته ذر‌‌ه‌ای،دانسیته توده، وزن هزار دانه، میزان پروتئین و راندمان عصاره آب سرد لاین79 EBYT- و واریته یوسف استان گلستان در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که نوع نمونه بر تمامی فاکتورهای فیزیکوشیمیایی مورد اندازه‌گیری در این آزمایش تأثیر بسیار معنی‌دار(01/0P<) داشت. بیشینه میزان دانسیته ذره‌ای (33/1332 کیلوگرم بر متر مکعب) مربوط به دانه‌ی جو واریته یوسف و کمینه میزان دانسیته ذره‌ای (33/832 کیلوگرم بر متر مکعب) که مربوط به مالت حاصل از همان واریته بود. فرایند مالت‌سازی منجر به کاهش وزن هزاردانه،دانسیته ذره‌ای و دانسیته توده و همچنین افزایش میزان پروتئین و راندمان عصاره آب سرد گردید. میزان راندمان عصاره آب سرد در مالت حاصل از لاین 79- EBYTنسبت به مالت تهیه شده از واریته یوسف بیشتر بود در نتیجه در تهیه عصاره‌های آنزیمی و همچنین در صنایع قنادی، کیک و کلوچه کاربرد بیشتری دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of malting processing on physicochemical properties of obtained malt of two barley varieties in Gorgan Province
چکیده انگلیسی مقاله Malting is one of the biotechnological processes that includes steeping, germination and killing of cereal in controlled environment in which hydrolytic enzymes are synthesized and cell wall, protein and starch of endosperm are largely digested. Purpose of this study was evaluation of malting quality and identification of suitable line for production of malt products. In this study, effect of malting processing on physicochemical properties including of kernel density, bulk density, thousand weight kernel, protein and cold water extract yield of EBYT and Yusuf varieties evaluated in complete randomized design plan. Experiments were made in triplicate. The results of ANOVA showed that sample type had significant effect on all physicochemical properties (p< 0.01). Maximum amount of kernel density (1332.33 kg/m3) and minimum amount of that (832.33 kg/m3) were related to barley seed of yusuf variety and obtained malt of yusuf variety, respectively. Malting process results in decrease of thousand weight kernel, kernel density and bulk density and increase of protein content and cold water extract yield. Cold water extract yield in obtained malt of EBYT line was higher than obtained malt of yusuf variety, and consequently, those utilities in enzymatic extracts preparation and also in confectionary, cake and cookie industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیرا قاسمی دماوندی | ghasemi damavandi
دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی آیت الله آملی (Islamic azad university of ayatollah amoli)

علی رضا قدس ولی |
استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان

فاطمه فاضلی |
عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی آیت الله آملی (Islamic azad university of ayatollah amoli)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_14360_53981b9957e435b5b54141aa8709048a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198099.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات