این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۹، صفحات ۲۵-۳۶
عنوان فارسی
بررسی تنوع باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از کشک زرد زابلی (سیستانی) با استفاده از روش تکثیر ژن ۱۶S rRNA
چکیده فارسی مقاله
کشک زرد زابلی (سیستانی) یک فراورده تخمیری غلهای-لبنی محسوب می شود که در استان سیستان بلوچستان مصرف فراوانی دارد. هدف از انجام این پژوهش شناسایی فلور لاکتیکی کشک زرد زابلی، به منظور معرفی سویههای بومی این فراورده بوده است؛ که میتوانند در سطح تجاری (صنعت) استفاده شوند و نیز ممکن است برخی از آنها به عنوان پروبیوتیک مطرح باشند. 83 جدایه که با انجام آزمایشهای اولیه به نظر میرسید جزو باکتریهای اسید لاکتیک باشند انتخاب شده و برای گروهبندی آنها، بررسیهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی شامل رشد در دماهای C °10 و C°45 ، رشد در 5/6% نمک، رشد در 4/4=pH و 6/9=pH، تولید گاز دی اکسید کربن و تخمیر کربوهیدراتهای مختلف انجام پذیرفت. در پایان 28 جدایه با استفاده از روش تعیین توالی 16S rDNA با موفقیت شناسایی شدند. نتایج نشان داد که این جدایه ها متعلق به جنس های: لاکتوباسیلوس پلانتاروم (09/24%)، لاکتوباسیلوس هلویتیکوس (25/13%)، لاکتوباسیلوس برویس (63/9%)، لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس (07/18%)، لاکتوکوس لاکتیس زیرگونه کرموریس (25/13%)، لوکونستوک مزنتروئیدس زیرگونه مزنتروئیدس (63/9%)، لوکونستوک سیترئوم (40/2%) و پدیوکوکوس پنتوزاسئوس (63/9%) شناسایی شدند. در مورد شناسایی باکتری ها، مخصوصا باکتری های خانواده اسید لاکتیک پیشنهاد می شود از هر دو روش مبتنی بر کشت و مولکولی استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Diversity of lactic acid bacteria isolated from yellow zabol kashk using 16S rRNA Gene Sequence Analysis
چکیده انگلیسی مقاله
Fermentation is used for centuries to protect quality improvements or flavor modifications of cereals, fruits, vegetables, milk and meat. Yellow Zabol kashk (Sistani) is a grain-dairy fermented product, which is highly consumed in Sistan-Baluchistan province. The aim of this study was to isolate and identify the Lactic Acid Bacteria involved in spontaneous fermentation of this product to introduce the native strains. These strains could be used in industry or some of them may be considered as probiotic strains. The cell morphology of each strain was investigated. Then gram-positive and catalase-negative isolates were selected. In order to classify 83 selected isolates that seemed Lactic Acid Bacteria according to preliminary experiments, physiological and biochemical tests, including growth at 10°C and 45°C, 6.5% NaCl, pH=4.4 and pH=9.6, carbon dioxide production from Glucose and carbohydrates fermentation were performed. Twenty eight selected isolate identified genotypically based on 16S rRNA gene sequencing. The results showed that the isolates belong to: Lactobacillus plantarum (24.09 %), Lactobacillus helveticus (13.25 %), Lactobacillus brevis (963 %), Lactobacillus delbrueckii (18.07 %), Lactococcus lactis (13.25 %), Leuconostoc mesenteroides (9.63 %), Leuconostoc citreum (2.40 %) and Pediococcus pentosaceus (9.63 %). To identify the bacteria, especially lactic acid bacteria it is suggested using both culture and molecular-based method.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فریده طباطبایی یزدی | tabatabaei yazdi
دانشیار و عضو هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
علیرضا وسیعی |
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
بهروز علیزاده بهبهانی | alizadeh behbahani
استاد و عضو هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
سید علی مرتضوی | seyed ali
استاد و عضو هئیت علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_14138_ba513e8a68a909fa090bc5060e329ae1.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198102.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات