این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۹، صفحات ۳۷-۴۷
عنوان فارسی
بررسی ویژگیهای شیمیایی و میکروبیولوژیکی ماست تغلیظ شده تولوق و توربا در مدت نگهداری
چکیده فارسی مقاله
ماستهای کیسهای تولوق و توربا نوعی ماست تغلیظ شده سنتی هستند که از شیر گاو، گوسفند و بز در برخی از مناطق ایران از جمله آذربایجان تولید میشوند. در این تحقیق ماستهای تغلیظ شده سنتی به صورت نگهداری در کیسه تولوق، توربا و بستهبندی شده پلیاتیلنی به همراه ماست معمولی به عنوان نمونه کنترل مورد ارزیابی قرار گرفتند. ویژگیهای شیمیایی مورد بررسی در این تحقیق شامل pH، اسیدیته، میزان ماده خشک، چربی و پروتئین بودند. همچنین نمونهها از جنبههای باکتریهای آغازگر مانند استرپتوکوکوس سالیواریوس زیرگونه ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروئکی زیرگونه بولگاریکوس، میکروبهای آلودگی پس از فرایند مانند کلیفرمها، سرماگراها، کپک و مخمرها و میکروبهای بیماریزا مانند استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ماستهای آنالیز شده میزان pH (56/4-89/3)، اسیدیته (70/1-94/0 درصد اسید لاکتیک)، ماده خشک (5/37-5/12%)، چربی (9/17-9/2%) و پروتئین (5/12-7/3%) بودند. شمارش باکتریهای آغازگر در طی زمان نگهداری کاهش یافت. همچنین در طی زمان نگهداری شمارش استرپتوکوکوس ترموفیلوس بیشتر از لاکتوباسیلوس بولگاریکوس بود. در طول مدت زمان نگهداری نمونهها شمارش باکتریهای سرماگرا، کپکها و مخمرها افزایش یافت ولی تعداد باکتریهای کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی هیچ تغییری نکرد. نتایج نشان داد که ماست تولوق علاوه بر ویژگیهای تغذیهای و کیفیت میکروبیولوژیکی مطلوب دارای زمان ماندگاری بالایی نیز میباشد و میتواند به عنوان یک محصول لبنی با ارزش معرفی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Chemical and Microbiological Properties of Concentrated “Tuluq” and “Torba” Yoghurts during Storage
چکیده انگلیسی مقاله
Tuluq and Torba bag yoghurt are the traditional concentrated yoghurt that is produced in some parts of Iran such as Azerbaijan. In this study, traditional concentrated yoghurt was produced in four methods, Tuluq and Torba bags, packed in polyethylene containers and was evaluated with control yoghurt during storage time. The chemical properties were included pH, acidity, total solid, fat and protein content. Also samples were evaluated of the Starter cultures such as Streptococcus salivarius ssp. Thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus count, post contamination microbes such as coliform, psychrotrophic bacteria, mold and yeast count and pathogenic microbes such as Staphylococcus aureus and E. coli count. In analysied samples yoghurt, pH were (3.89-4.56), acidity (0.94-1.70 g/100 g), total solid (12.5-37.5%), fat (2.9-17.9%) and protein content (3.7-12.5%). Starter cultures decreased during storage time. Streptococcus Thermophilus count was more than Lactobacillus Bulgaricus count during storage time. Psychrotrophic bacteria mold and yeast count increased during storage time but the coliform, staphylococcus aureus and E. coli bacteria did not change. The results revealed that Tuluq yoghurt not only has high nutritional quality and microbiological properties but also has long shelf-life and it can be introduced as a valuable dairy product.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
کاظم علیرضالو |
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
جواد حصاری |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
صدیف آزادمرد دمیرچی | azadmard damirchi
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
صفر فرج نیا |
دانشیار مرکز تحقیقات دارویی-کاربردی و بیوتکنولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
بهرام فتحی آچاچلویی | fathi achachlouei
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی- دانشکده علوم کشاورزی- دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_14139_c35cf3dd336a533e7c89cee0b57cc663.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198103.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات