این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۵۹، صفحات ۵۹-۷۴

عنوان فارسی تولید روغن غنی از اسیدهای چرب سری امگا توسط مخمرهای مولد چربی و میزان تاثیر پارامترهای مختلف بر فرایند تولید
چکیده فارسی مقاله کاربرد لیپید میکروبی به عنوان منبع جایگزین روغن در سال های ابتدایی قرن 20 مورد توجه قرار گرفت. تولید میکروبی روغن های غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری (سری امگا) یکی از جنبه های مهم تولید روغن تک یاخته است. با توسعه ی فرایند های تکنیکی- اقتصادی و بهینه سازی فرایند تولید، می توان بازده لیپید میکروبی را در مقیاس بالا تامین کرد. در این پژوهش دو سویه ی مخمری استاندارد و چهار سویه ی بومی از نظر پتانسیل تولید لیپید مورد ارزیابی قرار گرفتند. بهینه سازی تولید لیپید در این سویه ها با استفاده از روش طراحی آزمایش ها صورت گرفت و عوامل موثر بر تولید لیپید در این سویه ها مورد مقایسه قرار گرفتند. آنالیز روغن به دست آمده با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی – اسپکترومتری توده ای (GC-MS) انجام شد. در بین سویه های استاندارد یارویا لیپولیتیکاDSM8218 و در بین سویه های بومی کریپتوکوکوس آلبیدوس دارای بیشترین میزان تولید لیپید، به ترتیب معادل g/L 65/7 وg/L 81/11 بودند. آنالیز ترکیب لیپیدی به دست آمده با روش های مورد استفاده، شباهت آن را به روغن های گیاهی نشان داده و علاوه بر آن پتانسیل کاربرد آن را در صنایع غذایی مورد تایید قرار می دهد. کاربرد برنامه ی تاگوچی در زمینه ی بهینه سازی تولید لیپید میکروبی بسیار موثر بوده و باعث افزایش تولید قابل توجهی در سویه های مورد بررسی گردید. این لیپیدها قابلیت کاربرد در صنایع غذایی و دارویی را دارند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، صنایع غذایی، روغن تک یاخته، تری آسیل گلیسرول،

عنوان انگلیسی Production of oil rich in omega series fatty acids by oleaginous yeasts and effect of different parameters on production process
چکیده انگلیسی مقاله Application of microbial lipids as an alternative source of oil was considered in the early years of 20th century. Microbial oil rich in essential polyunsaturated fatty acids (omega series) is one of the important aspects of single cell oil production. By development of technical - economical processes and also by optimization of microbial lipid production, high efficiency of microbial lipid can be provided. In this study, two standard yeast strains and four native strains were evaluated for potential of lipid production. Optimization of lipid production in these strains was carried out using design of experiments and factors affecting lipid synthesis in these strains were compared. Obtained oil was analyzed using Gas Chromatography-Mass spectrometry (GC-MS). Among the standard strains, Yarrowia lipolytica DSM8218 and the native strain Cryptococcus albidus had maximum lipid production rate of 7.65 g/L and 11.81 g/L, respectively. Application of Taguchi method was so effective in optimization of microbial lipid production and significantly increased production in evaluated strains. These lipids have potential for applications in food and pharmaceutical industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Key words, Food industry, Single cell oil, Triacylglycerol

نویسندگان مقاله آزاده عبدلی |
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

مرجان انشاییه |
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

محبوبه مدنی |
گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی فلاورجان (Islamic azad university of felavarjan)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_14141_a9bef4fb1db16d970328430614048547.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198105.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات