این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۸، صفحات ۱-۱۴
عنوان فارسی
تشکیل کمپلکس محلول پروتئینهای شیر–بخش محلول صمغهای بومی ایرانی و بررسی تاثیر غلظت بسپارهای زیستی بر رفتار فازی سامانهها
چکیده فارسی مقاله
چکیده با توجه به اینکه معمولا جاذبهی الکترواستاتیک بین پروتئینها و بسیارقندیهای دارای بار مخالف منجر به تولید سامانهی کلوئیدی پایدار یا وقوع پدیدهی کواسرواسیون میشود. لذا، در این تحقیق رفتار فازی مخلوط پروتئینهای شیر (کازئینات سدیم یا ایزولهی پروتئینهای سرمی شیر) با بخش محلول صمغهای بومی ایرانی (صمغ فارسی یا کتیرا) در غلظت 4/0 درصد از پروتئین و غلظتهای تا 1 درصد بخش محلول کتیرا و تا 2 درصد صمغ فارسی به صورت تابعی از pH (7–2) مورد مطالعه قرار گرفت تا نسبت مناسب پروتئین:بسیارقندی برای تهیهی کمپلکسهایی که در دامنهی وسیعی از pH پایدار باشند بهدست آید. نتایج حاصل از این بررسی نشان دادند که مخلوط کازئینات سدیم–بخش محلول صمغ فارسی، کازئینات سدیم–بخش محلول کتیرا، ایزولهی پروتئینهای سرمی–بخش محلول صمغ فارسی و ایزولهی پروتئینهای سرمی– بخش محلول کتیرا بهترتیب در نسبتهای 6/4:0/0، 6/4:0/0، 4:2/0 و 4:1/0 در محدودهی pH 7–2 به صورت کمپلکسهای پایدار بوده و پدیدهی کواسرواسیون مشاهده نشد. بهعلاوه، بررسی افزایش غلظت کل بسپارهای زیستی (در نسبت یکسان) نشان داد که افزایش غلظت، تفاوتی در رفتار فازی کمپلکسها نداشت. همچنین، بررسی رفتار فازی مخلوط پروتئینهای شیر–بخش نامحلول در الکل بخش محلول در آب صمغهای بومی نشان داد که احتمالا هر دو بخش محلول و نامحلول در الکل بخش محلول در آب صمغهای بومی در ایجاد پایداری در نسبتهای بیان شده نقش دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Formation of soluble complexes of milk proteins–soluble fraction of Iranian native gums and investigation of the effect of biopolymers concentration on phase behavior of systems
چکیده انگلیسی مقاله
Electrostatic interaction between proteins and negatively charged polysaccharides leads to formation of stable colloidal system or causes complex coacervation. Therefore, in this study phase behavior of the mixtures of 0.4% milk proteins (sodium caseinate or whey protein isolate) with soluble fraction of tragacanth (up to 1%) or soluble fraction of Persian gum (up to 2%) as a function of pH (2–7) was investigated, in order to obtain appropriate protein:polysaccharide ratio to formation of soluble complexes in a wide range of pH. According to the results, the mixtures of sodium caseinate–soluble fraction of Persian gum, sodium caseinate–soluble fraction of tragacanth, whey protein isolate–soluble fraction of Persian gum and whey protein isolate–soluble fraction of tragacanth were soluble complexes at the whole pH range at the ratio of 0.4:0.6, 0.4:0.6, 0.4:2 and 0.4:1, respectively. Moreover, it was found that enhancement of total biopolymer concentration (at a same ratio) had no effect on the phase behavior of complexes. In addition, evaluation of the phase behavior of the mixture of milk proteins–alcohol-insoluble fraction of soluble part of native gums illustrated that both alcohol-insoluble and soluble fractions probably have impact on stability of complexes at mentioned ratios.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فاطمه آذری کیا |
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
سلیمان عباسی |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
زهره حمیدی |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
محمدحسین عزیزی | mohammad hossein
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13945_77638f8e50035ff6fb9eac655334d71f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198117.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات