این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۸، صفحات ۱۵-۲۹
عنوان فارسی
بررسی اثر فعالیت پروتئولیتیکی و تولید اگزوپلیساکارید توسط آغازگرهای بومی بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی ماستهای تولیدی
چکیده فارسی مقاله
چکیده یکی از مهمترین ارکان در تولید ماست، انتخاب آغازگر مناسب است، از این رو شناسایی، حفظ و کاربرد آغازگرهای بومی در صنعت دارای اهمیت بسیاری میباشد. در این پژوهش به بررسی ویژگیهای تکنولوژیکی و ارگانولپتیکی ماستهای تولید شده توسط آغازگرهای جدا شده از ماستهای بومی ایران پرداخته شده است. یازده نمونه ماست با انتخاب 5 جدایه لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس و دو جدایه استرپتوکوکوس ترموفیلوس تولید شد. بررسی ویژگیهای تکنولوژیکی نشان داد که تفاوت قابل ملاحظهای در قدرت تولید اسید جدایههای تولید کننده اگزوپلیساکارید (EPS) و جدایههایی که تولید کننده اگزوپلیساکارید نبودند (NEPS) وجود نداشته است. همچنین جدایههای با فعالیت پروتئولیتیکی بالا (جدایههای استفاده شده در نمونههای H و I که فعالیت پروتئولیتیکی طی 28 روز نگهداری به 1 واحد میرسد) توانایی تولید اسید کمتری داشته اند و زنده مانی این جدایهها طی دوره نگهداری نیز بیشتر از جدایههای دیگر بوده است. نمونههای حاوی آغازگر تولید کننده اگزوپلیساکارید، خصوصیات بافتی (قوام، آب اندازی و ظرفیت نگهداری آب) بهتری نسبت به نمونههای تولید شده توسط آغازگرهای NEPS نشان دادند. البته در نمونههای Hو I به دلیل فعالیت پروتئولیتیکی بالا و نوع اگزوپلیساکارید تولید شده خصوصیات بافتی مطلوبیت کمتری داشتند. آب اندازی نمونهها طی زمان نگهداری کاهش و ظرفیت نگهداری آب افزایش یافت. ولی روند سینرزیس و ظرفیت نگهداری آب در نمونههای تولید شده با استفاده از آغازگرهای با فعالیت پروتئولیتیکی بالا مانند نمونههای E، H و I تا روز 21 مشابه نمونههای دیگر بوده است و در هفته چهارم روند تغییرات عوض شده و میزان سینرزیس افزایش و ظرفیت نگهداری کاهش یافته است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation the effects of proteolytic activity and exopolysaccharide production by native starter bacteria on technological and organoleptic properties of yogurts
چکیده انگلیسی مقاله
One of the most important points for yogurt production is the selection of starter culture, and also because of the necessity to preserve our natural starter cultures and to increase the availability of them for industrial use, the aim of this project was to determine the technological and organoleptic properties of yogurts producted by starter culture isolated from Iranian native yogurts. Eleven different yogurt samples were produced using 5 Lactobasillus delbruekii subsp.bulgaricus and 2 Streptococcus thermophiles isolates. Results showed there were no significant differences between acidifying activity of EPS-producing and non-EPS-producing starter cultures. Also isolates with a high proteolytic activity (isolates used in the examples H and I that proteolytic activity reaches during 28 days to 1 unit) have less the ability to produce acid during storage and viability of these isolates had been more than other strains. Samples that produced by EPS-producing starter culture exhibited better texture properties (consistency, syneresis and water holding capacity) than samples that produced using NEPS-producing starter culture. However, H and I samples due to high proteolytic activity and type of the exopolysaccharide is produced had less desirable textural properties. Syneresis reduced during storage and water holding capacity increased. But the synersis and water holding capacity of the samples produced using starters with high proteolytic activity, such as samples E, H, I similar to other samples until day 21, and in the fourth week the trend of changes has was reversed and the amount of synersis increased and water holding capacity is reduced.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
الهه امانی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
محمد هادی اسکندری | mohammad hadi
دانشیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
سید شهرام شکرفروش | seyed shahram
استاد بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شیراز (Shiraz university)
محمد امین حنیف پور | mohammad amin hanif pour
شرکت شیر پاستوریزه پگاه فارس، شیراز
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13946_98390c7f4727d7a80a52946f6baf1a0b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198118.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات