این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۸، صفحات ۶۹-۸۰
عنوان فارسی
بررسی ورود باکتری Listeria monocytogenes به حالت «زنده اما غیر قابل کشت» در فرآیند حرارتی فرآوری مواد غذایی
چکیده فارسی مقاله
چکیده باکتریListeria monocytogenes یکی از خطرناکترین باکتریها در محصولات غذایی است که موجب 20 تا %30 مرگ و میر در مبتلایان میگردد. از جمله غذاهایی که عامل لیستریوزیز است، غذاهای آماده مصرف (RTE) هستند. بنابراین روشهای مناسب حرارتدهی برای حذف این پاتوژن در فرآیند تولیدمحصول نیاز است. L. monocytogenes قدرت ورود به حالت «زنده اما غیر قابل کشت» (VBNC) در شرایط نامساعد رشد را دارد. بنابراین این پژوهش به منظور بررسی رفتار این پاتوژن در دمای بالاتر از دماهای پیشنهادی برای حذف این پاتوژن صورت پذیرفت. بدین منظور 106 ×5 باکتری در اواسط رشد لگاریتمی به سه محیط سرم فیزیولوژی، BHI و آبگوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان (FB) تلقیح شده و سپس به مدت 10 دقیقه در معرض دمای ºC 85 قرار گرفتند. سپس باکتریها با روشهای کشت روی محیط BHI آگار غنی شده، لیستریا کروموژنیک آگار، BacLight® Live/Dead و RT-PCR به منظور بررسی بیان ژن 16S rRNA قبل و بعد از شوک حرارتی ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که این باکتری توانایی کشتپذیری خود را طی شوک حرارتی بالا از دست میدهد. نتایج بررسی زندهمانی این باکتری با روش BacLight® Live/Dead نیز نشان داد این باکتری پس از شوک حرارتی زنده مانده است. نتایج بررسی بیان ژن نیز نتایج قبل را به طور معنیداری (P< 0.01) تأیید و نشان داد که ژن 16S rRNA در باکتریهای غیر قابل کشت بیان میگردد. طبق نتایج این پژوهش، تردید بزرگی در مورد D value در کنترل کیفیت میکروبی برای این پاتوژن در فرآیندهای فرآوری مواد غذایی، به ویژه غذاهای RTE وجود دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Study of entering of Listeria monocytogenes into Viable But Non Culturable form during heat treatment process of foods
چکیده انگلیسی مقاله
Listeria monocytogenes is one of the most dangerous bacteria in food products which caused about 20 to 30% fatalities. One of the major foods which caused listeriosis is ready to eat (RTE). So, appropriate heating processing methods are need for elimination of L. monocytogenes. These bacteria has ability entering into viable but nonculturable (VBNC) form in unfavorable conditions. So this investigation was aimed to considering behavior of this pathogen at higher temperatures from recommended for elimination of these bacteria. For this purpose, bacteria in 5×106 counts in mid log phase were inoculated into two medium BHI Broth and fish Broth (FB) and they exposed to 85 ºC for 10 minutes. Direct plate count on listeria choromogenic agar, BacLight® Live/Dead and gene expression of 16S rRNA, the housekeeping gene, were done before and after heat shock. The results show that these bacteria lose their culturability during high heat shock. The results of fluorescent dyes showed the viability of these bacteria after heat shock (p< 0.01). The results of gene expression considering confirmed the results of fluorescence dyes and showed that 16S rRNA gene was expressed in nonculturable bacteria. According to these results, there is a big question on the D value on quality control for these bacteria in food processing processes, especially for RTE foods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی ذوالفقاری |
دانشجوی دکتری فرآوری محصولات شیلاتی- گروه شیلات- دانشکده علوم دریایی- دانشگاه تربیت مدرس.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مسعود رضایی |
استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی- دانشکده علوم دریایی- دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
مهدی فروزنده مقدم | forouzandeh moghadam
دانشیار گروه بیوتکنولوژی پزشکی- دانشکده علوم پزشکی- دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
اشرف محبتی مبارز | mohabati mobarez
دانشیار گروه باکتری شناسی پزشکی- دانشکده علوم پزشکی- دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
هدایت حسینی |
استاد گروه صنایع غذایی- دانشکده و انستیتو تغذیه و صنایع غذایی- دانشگاه شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهید بهشتی (Shahid beheshti university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13966_e39dfe0a9d5c3c078a4e7158d1f2fd7a.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198122.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات