این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۵۸، صفحات ۱۷۳-۱۸۱

عنوان فارسی شناسایی میزان تقلب آب در آبلیموی طبیعی با استفاده از جدول جستجوی منطق فازی
چکیده فارسی مقاله چکیده در این تحقیق که برای اولین بار در مورد تقلبات در ایران انجام گرفته، میزان وجود تقلب آب در آبلیموی طبیعی با استفاده از مدلسازی سیستم فازی تعیین شد. مشخصه های pH، هدایت الکتریکی (EC)، کنتراست و همگنی (بدست آمده از تصویر نمونه ها) به عنوان ورودی و میزان وجود تقلب آب به عنوان خروجی سیستم مدل در نظر گرفته شد. از درصد های تقلب 0 (آبلیموی طبیعی)، 5، 10، 15، 25، 30 و 40 برای آموزش سیستم مدلسازی و از 5/7، 5/12، 20 و 35 درصد وجود تقلب آب برای آزمون کردن سیستم استفاده شد. از سیستم استنتاجی فازی ممدانی (Mamdani’s FIS) و بکارگیری تابع عضویت مثلثی بعلاوه استفاده از هفت قانون، برای مدلسازی استفاده شد. برای تعیین کارآیی سیستم فازی در تشخیص میزان تقلب موجود، از پارامتر های آماری ضریب تبیین (R2) و RMSE[1] استفاده شد. بر اساس نتایج، مقدار بالای R2 و کم RMSE که به ترتیب برابر با 99/0 و 67/1 بودند نشان داد که سیستم استنتاج فازی یک ابزار قوی در تعیین میزان تقلب آب در آبلیموی طبیعی می باشد. [1]. Root Mean Square Error
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، آبلیمو، تقلب، مدلسازی، منطق فازی،

عنوان انگلیسی Detection of Water Fraud in Natural Lime Juice using Fuzzy Logic Table Look-Up Scheme
چکیده انگلیسی مقاله For the first time in case of fraud detection in Iran, the amount of water as a fraud in natural lime juice was detected using fuzzy modeling system in the present study. Four parameters consisting pH, EC (electrical conductivity), contrast and homogeneity (obtained from the samples’ images) were considered as input and the amount of water in natural lime juice was introduced as output of the fuzzy model system. Zero, 5, 10, 15, 25, 30 and 40% of water were used for system training and 7.5, 12.5, 20 and 35 % were used for testing the system. Mamdani’s fuzzy inference system, triangle membership functions and 7 rules were used for fuzzy modeling. The performance of the model was determined using R2 and RMSE statistical parameters. As a result, high value of R2(0.99) as well as low value of RMSE (1.67) demonstrated that fuzzy inference system can be used as an efficient method to estimate the amount of water fraud in natural lime juice.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, Fraud, Modeling, Fuzzy Logic, Lime juice

نویسندگان مقاله علیرضا یوسفی |
استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی دانشگاه بناب، بناب، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بناب (Bonab university)

شهلا خدابخش اقدم | khodabakhsh aghdam
مدرس گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_13992_9f3440facc5b4c14618b3aee9fbe2e40.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198130.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات