این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۷، صفحات ۲۵-۳۴
عنوان فارسی
مقایسه اثر اینولین، فروکتوالیگوساکارید و پلیدکستروز بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی آب سیب شفاف طی ۶ ماه نگهداری در دو دمای C˚ ۴ و C˚۲۵
چکیده فارسی مقاله
چکیده هدف از این مطالعه تولید آب سیب شفاف پریبیوتیکی بود که علاوه بر دارا بودن اثرات سلامت بخش برای مصرف کنندگان، بتواند ویژگیهای کیفی خود را بهخوبی حفظ کند. در این تحقیق ترکیبات پریبیوتیک اینولین، فروکتوالیگوساکارید و پلیدکستروز هر کدام در سه مقدار 5/2، 5/3 و 5/4 درصد به آب سیب شفاف اضافه شدند و یک نمونه نیز بدون افزودن ماده پریبیوتیک بهعنوان شاهد آماده شد. نمونهها در دو دمای˚c4 و˚c25 برای مدت 6 ماه نگهداری شدند و برخی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی آنها شامل مواد جامد محلول در آب (بریکس)، قند احیاء و قند کل در روز اول تولید و در فواصل زمانی یکماهه به مدت 6 ماه اندازهگیری شد. نتایج نشان داد با افزودن ماده پریبیوتیک مقدار بریکس، قند احیاء و قند کل افزایش یافت، طوریکه مقدار بریکس از %1/14 در نمونه شاهد به %6/17 در نمونههای دارای ماده پریبیوتیک، مقدار قند احیاء از 45/9 گرم بر 100 میلیلیتر در نمونه شاهد به رقمی بالای 10 در نمونههای دارای ماده پریبیوتیک و مقدار قند کل از رقمی نزدیک 12 در نمونه شاهد به رقمی بالای 13 و 14 بسته به نوع ماده مورد استفاده رسید. برای قند احیاء بیشترین مقدار در تیمارهای دارای پلیدکستروز و کمترین در تیمارهای دارای اینولین مشاهده شد و در مورد قند کل اینولین دارای بیشترین مقدار و پلیدکستروز دارای کمترین مقدار بود. در تمام موارد با افزایش درصد ماده پریبیوتیک میزان تغییرات نسبت به نمونه شاهد و نمونههای دارای مقدار کمتر ماده پریبیوتیک افزایش یافت. افزایش دما و زمان ماندگاری موجب افزایش مقدار قند احیاء و کاهش مقدار قند کل شد و تاثیری روی مقدار بریکس نمونهها نداشت. با توجه به موارد فوق معلوم شد که میزان شیرینی نمونههای دارای ماده پریبیوتیک در نتیجه افزایش مقدار قندها افزایش مییابد و در این بین اینولین و فروکتوالیگوساکارید شیرینی بیشتری در محصول ایجاد میکنند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of the effect of inulin, fructooligosaccharide and polydextrose on physicochemical characteristics of clear apple juice during six month storage at 4˚C and 25˚C
چکیده انگلیسی مقاله
Aim of this study was to produce prebiotic clear apple juice that in addition to having healthy effects for consumers could keep its quality properties. In this investigation Inulin, fructooligosaccharide and polydextrose, were added to clear apple juice as prebiotic components in three dosages: 1.5, 2.5 and 3.5 percent and one sample was prepared as a blank without adding any prebiotic. All samples were held in 4˚C and 25˚C for 6 month and some of their physicochemical characteristics including soluble solids (Brix), reduced sugar and total sugar were measured in the first day of production and at intervals of one month for the whole 6 months. The results showed that with adding prebiotic the amount of Brix, reduced sugar and total sugar was increased. For Brix it became of 14.1% in control sample to 17.6% in samples that contain prebiotic, reduced sugar was 9.45 g/100 ml in blank and after adding prebiotic it became up to 10, total sugar was near 12 in blank and after adding prebiotic it became 13 and 14 up to kind of prebiotic. The most amounts for reduced sugar was in samples containing poly dextrose and the least amount was in samples containing inulin. For total sugar the most amounts was in samples containing inulin and the least amount was in samples containing polydextrose. Increasing in dosage of prebiotic increases the variation amount in comparison to blank sample and samples contain less prebiotic. With increasing of the temperature and time of storage the rate of reduced sugar changing increased and total sugar changing decreased for each sample in comparison to the control sample and it doesn't any effect on Brix. Samples with prebiotic were sweeter than blank in result of their sugar content and inulin and fructooligosaccharide create sweetener product.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
عزیز همایونی راد | homayouni rad
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
هلاله حجت انصاری | hojat ansari
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
سید رفیع عارف حسینی | seyed rafi
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تبریز (Tabriz university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13681_d8199feed3b3120f48466dfc7ecbbbc3.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198145.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات