این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۷، صفحات ۳۵-۴۳
عنوان فارسی
مقایسه پروفایل اسید های چرب و اندیس های فیزیکوشیمیایی کره های سنتی گوسفندی و گاوی
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این تحقیق، اندیسهای فیزیکوشیمیایی شامل اسیدیته، عدد پراکسید، عدد صابونی، عدد یدی و ضریب شکست بر اساس روشهای استاندارد و ترکیب اسیدهای چرب به روش کروماتوگرافی گازی در 8 نمونه کره حیوانی (گاوی و گوسفندی) شهرستان های درگز و قوچان در دو فصل بهار و تابستان مورد بررسی قرار گرفت. بالاترین اسیدیته، پراکسید، عدد صابونی، عدد یدی و ضریب شکست به ترتیب در مقادیر(54/0 % اسید اولئیک)، (73/0 میلی اکی والان پراکسید)، (53/236 میلی گرم پتاس در گرم)، 03/35 (گرم ید) و (455/1 درجه) در کره گاوی تابستانه قوچان، کره گاوی بهاره درگز، کره گاوی بهاره قوچان، کره گاوی بهاره درگز و کره گوسفندی بهاره قوجان مشاهده شد. از طرفی کمترین این اندیس ها به ترتیب در مقادیر(11/0 % اسید اولئیک)، (22/0 میلی اکی والان پراکسید)، (88/288 میلی گرم پتاس در گرم)، ( 16/27 گرم ید) و (453/1 ) در کره گاوی بهاره درگز، کره گاوی بهاره شهرستان قوچان، کره گوسفندی تابستانه درگز، کره گوسفندی تابستانه قوچان، کره گاوی بهاره درگز مشاهده شد. مقدار اسیدهای چرب اشباع، تک غیر اشباع و چند غیر اشباع در کره گاوی بهاره به ترتیب 9/59، 06/36 و 67/3 درصد و کره گوسفندی بهاره 25/53، 31/43 و 33/4 درصد بود. از طرفی مقدار اسیدهای چرب اشباع، تک غیر اشباع و چند غبر اشباع در کره گاوی تابستانه به ترتیب 41/55، 04/34و 84/3 و کره گوسفندی تابستانه 16/52، 28/37 و 18/4 درصد بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparison of the fatty acid profiles and physicochemical indexes of traditional sheep's and cows, butters
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, physicochemical indexes such as acidity, peroxide value, saponification value, iodine value and refractive index by standard methods and fatty acids profile by gas chromatography in 8 samples of animal's butter (cow and sheep) in Quchan and Dargaz cities in spring and summer were studied. The Highest contents of acidity, peroxide, saponification value , iodine value and refractive index were observed to be (0/54 % oleic acid), (0.73 mEq peroxide) , (236/53 mg KOH per g), 35/03 (g iodine) and (1/455 °) in the Quchan summer cows' butter, Dargaz spring cows' butter, Quchan spring cows’ butter, Dargaz spring cows' butter and Quchan spring sheep's butter respectively. In the other hand, the lowest contents of this indexes were observed to be ( 0/11% oleic acid ) , ( 0/22 mEq peroxide ) , (288/88 mg KOH per g ) , ( 27/16 g iodine ) and ( 1/453 ) in the Dargaz spring cows’ butter, Quchan spring cows' butter, Dargaz summer sheep's butter, Quchan summer sheep's butter, Dargaz spring cows' butter respectively. The contents of saturated fatty acids (%), monounsaturated (%) and polyunsaturated fatty acids (%) were found to be59/9, 36/06 and 3/67 % in spring cows' butter and 53/25, 43/31 and 4/33 spring sheep's butter respectively. The contents of this fatty acids were found to be 55/41, 34/04 and 3/84 in summer cows' butter and 52/16, 37/28 and 4/18 summer sheep's butter respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ساناز رزم |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، گروه مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی قوچان (Islamic azad university of ghoochan)
اسماعیل عطای صالحی | ataye salehi
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد قوچان، گروه مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی، قوچان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی قوچان (Islamic azad university of ghoochan)
رضا غیاثوند |
دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13682_cc8827ff3f93490fffde242b3123d133.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198146.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات