این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۷، صفحات ۱۰۱-۱۰۸
عنوان فارسی
بررسی اثربخشی عصاره گلهای رازک علیه مخمر نانوایی و گروهی از کپکهای عامل فساد نان
چکیده فارسی مقاله
در راستای افزایش تقاضا برای استفاده از گیاهان دارویی در سالهای اخیر، گیاه رازک توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است و از آن به عنوان یک ضدکپک قوی یاد میشود. رازک گیاهی دارویی است که در طب سنتی کاربردهای گوناگونی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضدقارچی عصاره اتانولی گلهای رازک بر روی تعدادی از کپکهای عامل فساد نان و مخمر نانوایی است. در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی از عصاره اتانولی گونه.HumuluslupulusL استفاده شد. خاصیت ضدقارچی عصاره با استفاده از آزمون حساسیت رقتهای مایع[1] در برابر میکروارگانیسمهای Saccharomyces cerevisiae، Aspergillus niger، Aspergillusflavus، Penicillium chrysogenum، Penicillium citrinum، Rhizopus oryzae وRhizomucor Spp. تعیین شد.نتایج نشان داد که عصاره اتانولی گلهای رازک از رشد کلیه کپکهای مورد آزمون جلوگیری میکند. غلظت مهارکننده رشد برای کپکها ازmg/ml875/1 تا mg/ml3/3تغییر میکند. این عصاره بر روی مخمرSccharomycescervisiae در دامنه غلطت 0 تا mg/ml 15مؤثر نبود. از یافتههای این پژوهش نتیجهگیری میشود عصاره اتانولی گلهای رازک بر رشد کپکهای عامل فساد مواد غذایی و بویژه نان اثر قابل ملاحظهای دارد و به منظور استفاده از این عصاره به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی انجام تحقیقات بیشتر ضروری است. [1]. Broth Dillution Susceptibility Test
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antifungal effect of flowers hops extract on bakery yeast and a group of moulds in bread spoilage
چکیده انگلیسی مقاله
There is currently a very high demand for all forms and preparations of medicinal plants worldwide. Accordingly, hops has been drawing significant attention in recent years. Hops is a medicinal plant with various applications in traditional medicine. In the present research work, antifungal effect of hops flower ethanolic extract on S. cerevisiae and some bread spoilage molds (Aspergillus niger, A. flavus, Penicillium chrysogenum, P. citrinum, Rhizopus oryzae and Rhizomucorspp. ) was investigated. The antifungal effect was determined by using broth dilution susceptibility test. Results showed that the ethanolic extract of hops flower had the ability to prevent mold growth on bread samples. Inhibitory concentration of the extract was in the range of 1.875 to 3.3 mg/ml. The extract had no effect on Saccharomyces cerevisiae in the concentrations of 0-15 mg/ml. It was concluded that ethalonic extract of hops flower has remarkable negative effects on food spoilage mold growth, especially bread spoilage molds. To apply this extract as a natural food preservative, further researches are required.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مرضیه محمدی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مرتضی خمیری |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سید هادی رضوی | seyed hadi
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مهران اعلمی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13703_249737d0597fa8caa7760d62cc3f9c97.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198152.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات