این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۷، صفحات ۱۵۹-۱۶۷
عنوان فارسی
بهینه سازی پارامترهای فیزیکی در میزان تولید آنزیم لیپاز توسط آسپرژیلوس نایجر PTCC۵۰۱۰ در محیط حاوی شیره خرما و بررسی خصوصیات آن
چکیده فارسی مقاله
لیپازهای میکروبی یکی از پرکاربردترین آنزیم ها در صنایع گوناگون می باشند و لیپاز حاصل از کپک آسپرژیلوس نایجر به دلیل غیر سمی بودن محصولات آن در صنایع غذایی و دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است. تولید آنزیم تحت تاثیر شرایط مختلف محیطی متغییر است، لذا در این تحقیق دو پارامتر میزان pH و سرعت همزدن در تولید لیپاز توسط آسپرژیلوس نایجر به روش پاسخ عکس العمل سطح (RSM) مورد بررسی قرار گرفت. pH معادل 5/7 و سرعت همزدن rpm190 بهترین نتیجه را در تولید لیپاز به صورت کشت غوطهوری در محیط حاوی شیره خرما، نشان دادند. سپس میزان فعالیت و پایداری آنزیم در مقادیر مختلف pH و دما مورد بررسی قرار گرفت و بیشترین فعالیت آنزیم در pH برابر 7 مشاهده شد در حالیکه آنزیم در شرایط اسیدی پایدار می باشد. فعالیت لیپاز در دمای 30 درجه سانتیگراد بهینه بود و پایداری آن در دماهای بالا کاهش می یابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Optimization of Physical Parameters effecting lipase production by Aspergillus niger PTCC 5010 in culture medium containing date waste and Studying the properties of the produced enzyme
چکیده انگلیسی مقاله
Microbial Lipases are one of the most useful enzymes in various industries and the Lipase produced by Aspergillus niger fungus has a significant importance because of its product non toxin for usage in food and pharmaceutical industries. The production of the enzyme is affected by the conditions of its surrounding environment; thus, in this study the effect of two parameters of pH value and stirring rate in production of Lipase from Aspergillus niger source have been investigated with RSM method. The pH value of 7.5 and stirring rate of 190rpm have shown the best result in production of Lipase by submerged culture in medium containing date waste. Then the activity and stability of enzyme in different pH values and temperatures were investigated and the enzyme had its most activity in pH=7 while it is also stable in acidic conditions. The activity of Lipase was optimum in temperature of 30 Celsius and its activity is decreased in higher temperatures.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدیه قمری |
دانشجوی دکترای صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
فریده طباطبایی یزدی | tabatabaei yazdi
دانشیار دانشکده کشاورزی، گروه صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
ایران عالم زاده |
استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شریف (Sharif university of technology)
منوچهر وثوقی |
استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شریف (Sharif university of technology)
مهدی وریدی |
دانشیار دانشکده کشاورزی، گروه صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
هانیه صفری |
فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه صنعتی شریف (Sharif university of technology)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13708_4dd79fe193c40ca79b8bbca8f82c880e.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198157.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات