این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۵۷، صفحات ۱۸۵-۲۰۲

عنوان فارسی شناسایی ریزسازواره های نمونه های دوغ صنعتی ایرانی
چکیده فارسی مقاله دوغ یک نوشیدنی سنتی ایرانی است که از طریق تخمیر لاکتیکی شیر پاستوریزه تولید می شود. به منظور شناسایی و جداسازی ریزسازواره های موجود در نمونه های دوغ های صنعتی ایران از روشواکنش PCR و توالی یابیاستفاده شد. نمونه های دوغ مورد آزمون متشکلاز 17 نام تجاری بود. پس از انجام شناسایی مقدماتی با استفاده از روش های مشاهده میکروسکوپی و بیوشیمیایی، برای تایید نتایج حاصل از نمونه ها محیط های کشت خالص تهیه و شناسایی با استفاده از روش PCR و توالی یابی ادامه یافت. براساس نتایج حاصل از توالی خوانی ژن 16S rRNA باکتری های لاکتوباسیلوس (ل. برویس، ل. فرمنتوم، ل. پاراکازئی، ل. گالیناروم) از خانواده باکتری های تولیدکننده اسیدلاکتیک، باسیلوس های اسپوردار گرم مثبت (ب. لیچینه فرمیس، ب. آنتراسیس و ب. سوبتیلیس) و باکتری های تولیدکننده اسیداستیک (استوباکتر تروپیکالیس و استوباکتر ایندونزینسیس) شناسایی شدند. علاوه بر آن براساس نتایج حاصل از توالی خوانی ژن D1/D2 26S rDNA مخمرهای پیشیا فرمنتنس، کریپتوکوکوس مگنوس و ساکارومایسس یونیسپوروس در نمونه های دوغ صنعتی یافت شدند. یافته های این مطالعه نشان داد که علاوه بر باکتری های لاکتیکی غیراستارتری، سایر انواع باکتری ها و مخمرها در نمونه های دوغ صنعتی ایران حضور داشته باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Identification of microorganisms in industrial Iranian Doogh
چکیده انگلیسی مقاله Doogh is a traditional Iranian fermented milk drink, which is produced by lactic fermentation of pasteurized milk. In order to isolate and identify the microorganisms present in Iran industrial Doogh samples, polymerase chain reaction (PCR) was applied. Doogh samples were 17 name brands. After conducting the preliminary identification by microscopic observations and biochemical tests, in order to verify the obtained results the samples were pure-cultured which was followed by PCR and sequencing. According to the results obtained through sequencing of 16S rRNA, the identified bacteria belonged to lactic acid bacteria (Lactobacillus brevis, L. fermentum, L. paracaseiand L. gallinarum); gram-posetive spore-forming bacteria (Bacilluslicheniformis, B. anthracis and B. subtilis) and acetic acid bacteria (Acetobacter tropicalis and A. indonesiensis). Moreover, based on the results obtained by sequencing of D1/D2 26S rDNA the identified yeasts were including Pichia fermentans, Saccaromyces unisporous and Cryptococcus magnus. The obtaining of present study illustrated that in addition to identified non-starter lactic acid bacteria, other types of bacteria and yeasts were found in Iran industrial Doogh samples.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نیلوفر باقری پور فلاح | bagheri pour fallah
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی انیستیتو تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علو پزشکی شهید بهشتی

سید امیر محمد مرتضویان فارسانی | sayyed amir mohammad mortazavian farsani
دانشیار انیستیتو تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

هدایت حسینی |
دانشیار انیستیتو تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

فرزانه شهراز |
کارشناس آزمایشگاه انیستیتو تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

ایاد بهادری منفرد | bahadori monfared
استادیار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_13734_2d597124fee386cb190bb39f303d3ef7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198159.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات