این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۶، صفحات ۳۵-۴۴
عنوان فارسی
بررسی بازدهی تولید آنزیم لیپاز مخمرDSM۳۲۸۶ Yarrowia lipolytica تحت تیمارهای مختلف نیتروژنی و زمان تخمیر
چکیده فارسی مقاله
چکیده مخمر یارویا لیپولیتیکا مخمر غیرمتعارفی است که توانایی تولید متابولیتهای مهمی از جمله آنزیم لیپاز را دارد. آنزیم لیپاز میکروبی کاربرد بسیاری در صنایع مختلف از جمله تولید مواد شوینده، صنایع غذایی، داروسازی، سوخت و ... را دارد. در این پژوهش بازدهی تولید آنزیم لیپاز توسط این مخمر و میزان بیومس تولید شده، تحت تیمارهای مختلف منابع نیتروژنی در محیط کشت Czapek Dox Broth و زمان تخمیر بررسی شد. تیمارهای انتخابی منابع نیتروژنی شامل 100% محیط کشت CDB، 50% محیط کشت CDB به همراه 50% محلول%6/3 عصاره کنجاله کنجد، 50% محیط کشت CDB به همراه 50% محلول %6/3 کنجاله کنجد در آب مقطر، 50% محیط کشت CDB به همراه 50% محلول %6/3 عصاره مخمر در آب مقطر و 50% محیط کشت CDB به همراه 50% محلول %6/3 پپتون در آب مقطر بود. سطوح زمان تخمیر 3، 4 و 5 روز در نظر گرفته شد. در میان تیمارهای مورد بررسی، تیمار 50 درصد محلول 6/3 درصد عصاره کنجاله کنجد در محیط کشت CDB در چهارمین روز گرمخانهگذاری در دمای °C30 و سرعت همزدنrpm 120 بیشترین فعالیت لیپازی (56241/0 ± 5900/91 واحد آنزیمی) را نشان داد. همچنین تجزیه و تحلیل آماری دادههای به دست آمده در این آزمایش نشان داد که استفاده از عصاره کنجاله کنجد در مقایسه با عصاره مخمر و پپتون در محیط کشت، در این گونه مخمر فعالیت لیپازی را به صورت معنیداری در سطح 5 درصد افزایش میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Examination the yield of lipase enzyme produced by Yarrowia lipolytica DSM3286 yeast under different nitrogen treatments and fermentation time
چکیده انگلیسی مقاله
Yarrowia lipolytica is unusual yeast that has the ability to produce important metabolites such as lipase enzymes. Lipase enzyme has many applications in different industries including manufacturing of detergents, food industry, pharmacy, fuel and etc. In this paper, we studied the lipase enzyme produced by the yeast under different treatments of nitrogen sources such as yeast extract, peptone, soybean meal, sesame meal and sesame meal extracts on the medium of Czapek Dox Broth. Selected treatments of nitrogen resources include treatment solution (100%), solution (50%) containing with sesame cake extract (3.6%), solution (50%) containing with sesame cake extract (3.6%) in distilled water, solution (50%) containing with yeast extract (3.6%) in distilled water and solution (50%) containing with peptone (3.6%) in distilled water on the medium (CDB). Fermentation time levels are considered 3, 4 and 5 days. Among examined treatments, Treatment solution (50%) containing with sesame cake extract (3.6%) on the medium (CDB) showed the highest lipase activity (91.5900±0.56241 and 67.5200 ± 0.01000 enzyme units, respectively) in the fourth day of incubation with stirring speed (120 rpm) and temperature (30 °C). The results show use of sesame cake extract increases lipase activity more than use of yeast extract and peptone at the level of 5%. Also, statistical analysis of resulted data showed use of sesame cake extract increases lipase activity significantly at 5% level in comparison with yeast extract and peptone.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
وجیهه زارع باقی آباد | zare baghiabad
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
فریده طباطبایی یزدی | tabatabaei yazdi
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
سید علی مرتضوی | seyed ali
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
مهدی وریدی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13533_a41507e665acf4253b2220b0ebdf429d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198163.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات