این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۶، صفحات ۸۱-۹۰
عنوان فارسی
استفاده از پردازش تصویر جهت مطالعه فرآیند خشک کردن اسمزی سیب زمینی
چکیده فارسی مقاله
چکیده یکی از روشهای خشک کردن که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، خشک کردن اسمزی میباشد. انتقال آب و مواد حل شده در فرآیند را میتوان به وسیله تعیین درصد کاهش آب و درصد جذب مواد جامد به دست آورد. در این مطالعه ضمن بررسی فرآیند خشک کردن اسمزی سیبزمینی به تعیین یکی از پارامترهای مهم در این فرآیند یعنی میزان آب از دست رفته به کمک تکنیک پردازش تصویر پرداخته شده شده است. آزمایشات برای دو نوع محلول متفاوت (15% وزنی نمک و مخلوط 10% وزنی نمک - 35% وزنی شکر) و در سه سطح دمایی 35، 45 و 55 درجه سانتیگراد انجام شدهاست. برای به دست آوردن پارامتر از دست رفتن آب از تخمین تغییرات حجم نمونهها استفاده شده است. حجم نمونهها بر اساس پردازش تصاویر از وجوه مختلف نمونهقبل و بعد از انجام فرآیند به دست آمده است. نتایج تجربی حاصل از خشک کردن اسمزی سیبزمینی را میتوان چنین خلاصه کرد که: با افزایش دما میزان از دست رفتن آب افزایش یافته است؛ ضمن اینکه برای محلول شکر- نمک میزان از دست دادن آب بیشتر از حالتی است که محلول فقط حاوی نمک باشد. به طور کلی نتایج مربوط به پردازش تصویر نشان می دهد که با رویکرد مورد استفاده در این پژوهش میتوان به دادههای قابل قبولی رسید؛ ضمن اینکه سرعت انجام کار نسبت به روشهای متداول بسیار بیشتر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، خشک کردن اسمزی، پردازش تصویر، سیب زمینی،
عنوان انگلیسی
The Study of Osmotic Dehydration of Potato by using Image Processing
چکیده انگلیسی مقاله
Osmotic dehydration is one of the drying methods that have been considered in recent years. Water and solute transfer through process can be determined by the percentage of water loss (WL) and solid gain (SG). In this study, image processing technique has been used to analyse osmotic dehydration of potato and determining the amount of water loss that is the main parameter in this process. Experiments performed for two different solutions (15 wt% salt and mixture of 35 wt% sucrose and 10 wt% salt) and three temperature levels at 35, 45 and 55 ° C. Water loss estimated from changes in samples volume; Sample’s volumes determined using image processing of pictures from different sides of samples at the start of process and at the end of it. Experimental results obtained from the osmotic dehydration of potatoes can be summarized as: the amount of water loss increased with increasing temperature; using a mixture of salt and sucrose as osmotic medium gets more water loss comparing use of salt as an osmotic agent in solution. The overall results of the image processing indicate that the approach used in this study can be reached acceptable data; While the pace of work is much more than the conventional methods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Keywords, Osmotic Dehydration, Potato, Image processing
نویسندگان مقاله
محمود محمدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان، گروه مهندسی شیمی
وحید محمدپور کاریزکی | mohammadpour arizaki
استادیار، دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان، گروه مهندسی شیمی
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13537_1396d72274e83fa1841da9f3e1178224.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198167.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات