این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۶، صفحات ۱۰۱-۱۱۲
عنوان فارسی
مدل سازی ریاضی فرآیند خشکاندن دانههای انار در خشککن فروسرخ
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این پژوهش، دانه های انار بوسیله خشک کن فرو سرخ خشک گردید. به منظور تخمین و انتخاب یک مدل ریاضی مناسب، ضریب موثر انتشار رطوبت و مقادیر انرژی فعال سازی، آزمایشهای خشک کردن دانه انار در چهار سطح سرعت هوا (3/0، 5/0، 7/0 و 1 متر بر ثانیه) و شدت تابش (22، 31 و 49 وات بر سانتیمترمربع) انجام گرفت. دادههای تجربی با انواع مدلهای نیمه نظری و تجربی ارزیابی شد و نهایتاً از میان مدلهای مورد نظر، مدل میدیلی با توجه به معیارهای 2R ،2χ و RMSE به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. ضریب موثر انتشار رطوبت دانههای انار بین 9-10×4/0 تا 9-10×21/3 متر مربع بر ثانیه بدست آمد. انرژی فعال سازی با استفاده از یک رابطه نمایی بر مبنای رابطه آرینوس محاسبه شد. مقادیر انرژی فعالسازی در روش اول بین (43/0 تا 17/1) وات بر گرم سانتیمتر مربع و در روش دوم بین (72/0 تا 1/1) وات برگرم سانتیمترمربع بدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Mathematical Modeling of Drying Pomegranate Arils in Infrared Dryer
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, pomegranate arils were dried by infrared dryer to find a suitable mathematical model, effective moisture diffusion coefficient and activation energy. The experiments were performed at four air velocity levels (0.3, 0.5, 0.7 and 1 ms-1) and three infrared radiation levels (22, 31 and 49 W cm-2). Experimental data with semi-theoretical and empirical models were evaluated to find the best model. Among the models, Midili's Model was selected based on R2, χ2 and RMSE criteria. Effective diffusion coefficient of pomegranate arils was in the range of 0. 4×10-9 to 3.21×10-9 m2 s-1. Activation energy was calculated by using Arheneus exponential model. The values of activation energy were determined in first method between 0.43 to 1.17 W g-1 cm-1 and second method between 1.1 to 0.72 W g-1 cm-1.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد هادی خوش تقاضا | mohammad hadi
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
علی متولی |
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سعید مینایی |
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
احمد عباس زاده |
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13539_57551ff7f306cf2aaad4c5957970c0cb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198169.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات