این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۶، صفحات ۱۲۵-۱۴۱
عنوان فارسی
بررسی سینتیک خشک شدن و ضریب انتشار رطوبت مؤثر خرما رقم مضافتی در خشککن خورشیدی کابینتی
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این تحقیق به بررسی فرآیند سینتیک خشککردن، بهدست آوردن ضریب انتشار رطوبتی مؤثر، تعیین بهترین مدل ریاضی و بهدست آوردن انرژی فعالسازی برای خرما رقم مضافتی در خشککن خورشیدی کابینتی پرداخته شد. آزمایشهای خشک شدن در سه سطح دمایی 50، 65 و 80 درجه سلسیوس و سه سطح سرعت جریان هوا 1، 5/1 و 2 متر بر ثانیه انجام شد. تأثیر دما و سرعت هوا بر پارامتر زمان و چروکیدگی در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. نتایج بهدست آمده نشان داد که اثر دما و سرعت هوا بر فرآیند خشک شدن معنیدار میباشد. بهطور متوسط افزایش دما از 50 به 80 درجه سلسیوس 77/70% زمان خشک شدن را کاهش داد. برای فرآیند مدلسازی ریاضی 8 مدل تجربی را بر دادههای آزمایشگاهی برازش داده شد سپس با توجه به بزرگترین مقدار ضریب تعیین[1] (R2)، کمترین مقدار مربع کای[2] (χ2) و ریشه میانگین مربعات خطا[3] (RMSE) بهترین مدل ریاضی با دقت بالا انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدلهای مورد بررسی، نشان داد که مدل پیج بهترین برازش را با دادههای بهدست آمده دارد. همچنین کمترین ضریب نفوذ رطوبتی مؤثر 10-10×309/4 در دمای 50 درجه سلسیوس و بیشترین مقدار 9-10×889/1 در دمای 80 درجه سلسیوس بهدست آمد. مقدار انرژی فعالسازی بهدست آمده در خشککردن خرمای مضافتی از 22/31 تا 27/42 کیلوژول بر مول مشاهده شد. [1]. Correlation coefficient [2]. Chi-square [3]. Root mean square error
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Investigation of Mazafati Dates Species Drying Kinetics and Effective Moisture Diffusivity under the Cabinet Solar Dryer
چکیده انگلیسی مقاله
In this research drying kinetics, moisture diffusivity and determination of most appropriate mathematical modeling and activation energy of Mazafati dates species were studied under a cabinet solar dryer.Drying experiments were carried out at three air temperatures of 50, 65, and 80ºC and three air velocities of 1.0, 1.5, and 2.0 m/s. Effect of temperature and air velocity evaluated on drying time and shrinkage by using a completely randomized statistical design. Results showed that the effects of temperature and air velocity are significant on drying time. The average increase of temperature from 50ºC to 80ºC caused the drying time to decrease by 70.77%. For determination of most appropriate model, the highest value of R2 and the lowest values of c2 and RMSE were used. For mathematical modeling, eight empirical models were fitted on experimental data and the best model was selected. The result of regression analysis showed that Page model has the best fitting with data. Moreover, the lowest and highest value of moisture diffusivity were obtained as 4.309×10-10 and 0.0188×10-9 m2/s at temperatures of 80°C and 50°C, respectively. Also the values of activation energy in the drying of Mazafati dates species were found between 31.22 to 42.27 kJ/mol.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد حسین انصاری فر | mohammad hossein
دانشجوی تحصیلات تکمیلی گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
محمد حسین آق خانی | mohammad hossein
دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
محمود رضا گلزاریان | mahmood reza
استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
محمد طبسی زاده |
استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13547_aa4b4c4f96ac8dfa6c0f85fab8194579.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198171.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات