این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۵، صفحات ۱۶۱-۱۶۶
عنوان فارسی
بررسی شرایط تولید رامنولیپید به منظور مصرف در صنعت غذا با استفاده از سویههای مختلف باسیلوس و تاثیر عوامل مختلف بر تولید آن
چکیده فارسی مقاله
بیوسورفکتانتها ترکیبات دوگانه دوستی هستند که توسط باکتریو قارچتولید میشوند و قادرند کشش سطحی را کاهش دهند. این ترکیبات به دلیل سمیت کمتر و تجزیهپذیری بهتر نسبت به سورفکتانتهای شیمیایی ارجحیت دارند و کاربرد بسیاری در صنایع نفتی، غذایی و داروسازی دارند. هدف از این تحقیق، بررسی شرایط تولید بیوسورفکتانتهای حاصل از سویههای باسیلوس شناسایی شده در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تهران بود که به ترتیب HR1،HR2 و HR3 نامگذاری شدهاند.پس از انجام عمل تلقیح، محیط کشت در شیکرانکوباتور با دما، زمان و دورهای مختلف قرار داده شد و سپس بیوسورفکتانتهای حاصل توسط حلال استخراج و اندازهگیری شد. با توجه به نتایج بدست آمده دما، زمان گرمخانهگذاری و دور همزن از عوامل موثر بر تولید بیوسورفکتانت هستند. بیشترین مقدار بیوسورفکتانت توسط سویه HR1 در دمای C°33 و دور همزن rpm150 پس از 5 روز گرمخانهگذاری بدست آمد. برای تولید بیوسورفکتانت جهت استفاده در صنایع گوناگون به ویژه صنعت غذا، سویه باسیلوس HR1 مناسب است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، رامنولیپید، بیوسورفکتانت، باسیلوس، صنعت غذا،
عنوان انگلیسی
Evaluation of Rhamnolipid production by various strains of bacillus for consumption in the food industry and the influence of different parameters on the production
چکیده انگلیسی مقاله
Biosurfactants are amphiphilic compounds that are produced by bacteria and fungi and they are able to reduce surface tension. These compounds are preferred due to less toxicity and better degradation than chemical surfactants and they have many applications in the petroleum, food and pharmaceutical industries. The purpose of this study was the investigation of production conditions of biosurfactant from Bacillus strains identified in Biotechnology Laboratory, Chemical Engineering Department, Tehran university, that been named HR1, HR2, and HR3. Materials and Methods: After performing the inoculation, the culture medium incubated at different temperatures and times and rotation rates and then obtained biosurfactant extracted and measured by solvent. According to the results, temperature, incubation time and rotation rate are affecting factors on biosurfactant production. The maximum amount of biosurfactant was obtained by HR1 in 33 °C and 150 rpm after 5 days incubation. acillus HR1 is appropriate for biosurfactant production for use in various industries, especially in the food industry.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمید راشدی |
دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی ایزدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13404_2f868c6ec16a43c6b44713889206de38.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198190.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات