این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۵، صفحات ۱۸۱-۱۹۲
عنوان فارسی
تأثیر شرایط مختلف منطقه کشت بر خصوصیتهای فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی روغن زیتون بکر رقم روغنی
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این تحقیق خصوصیتهای فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی روغن زیتون رقم روغنی رشد یافته در دو منطقه رودبار و کازرون واقع در شمال و جنوب ایران با تفاوتهایی در شرایط آب و هوایی، ارتفاع از سطح دریا و خاک مورد بررسی قرار گرفت. جهت تعیین خصوصیتهای فیزیکوشیمیایی، اسیدیته، اندیس پراکسید، شاخص اسپکتروفتومتری در طول موجهای 232 و 270 نانومتر، نقطه دود، وزن مخصوص و ضریب شکست و همچنین میزان کل ترکیبهای فنولیک، آلفاتوکوفرول، کلروفیل، کاروتنوئید و ساختار اسیدهای چرب تعیین گردیدند. جهت بررسی پایداری اکسایشی، اثر تیمار حرارتی در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 8 ساعت بر شاخصهایی مانند عدد دی ان مزدوج، عدد کربونیل، ترکیبهای قطبی و شاخص پایداری اکسایشی تحت آزمایش قرار گرفت. نتایج آزمایش تفاوت هایی را در خصوصیات ساختاری و پایداری اکسایشی روغن حاصل از دو منطقه نشان داد. بطوریکه روغن حاصل از منطقه رودبار با ارتفاع کمتر از سطح دریا، متوسط دمای سالیانه کمتر، متوسط بارش سالیانه بیشتر و شرایط جغرافیایی خاص، حاوی مقادیر بالاتر ترکیبهای فنولیک، آلفاتوکوفرول و اسید اولئیک بوده و از پایداری بالاتری طی تیمار حرارتی نیز برخوردار بوده است. درصورتی که روغن حاصل از منطقه کازرون با ارتفاع بیشتر از سطح دریا، متوسط دمای سالیانه بالاتر و متوسط بارش سالیانه کمتر، حاوی مقادیر بالاتر اسیدهای لینولئیک و لینولنیک بوده و پایداری کمتر را طی تیمار حرارتی از خود نشان داده است. بنابراین، نتایج این بررسی میتواند به عنوان توصیفی از خصوصیتهای فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسیداتیو روغن زیتون رقم روغنی از دو منطقه رودبار و کازرون مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of different growing area conditions on physicochemical properties and oxidative stability of Roghani virgin olive oil
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, physicochemical properties and oxidative stability of Roghani virgin olive oil grown in two regions of Roodbar and Kazeroon, located in north and south of Iran respectively, with differences in pedoclimatic conditions, altitude and soil were investigated. To determine the physicochemical properties, acidity, peroxide value, spectrophotometric indexes at 232 and 270 nm, smoke point, specific gravity and refractive index as well as the total contents of phenolic compounds, alpha tocopherol, chlorophyll, carotenoid, and fatty acid composition were evaluated. To evaluate the oxidative stability, the effect of heat treatment at 180 °C for 8 hours on indicators such as conjugated diene value, carbonyl value, polar compounds and oxidative stability index were tested. Results indicated the differences in the structural properties and oxidative stability of the oil obtained from two regions. As the oil from Roodbar region with lower altitude, lower average annual temperature, higher average annual rainfall, and specific geographical conditions, contain higher phenolic compounds, alpha tocopherol and oleic acid and also showed higher oxidative stability during heat treatment. But the oil of Kazeroon region with higher altitude, higher average annual temperature, and lower average annual rainfall, had higher linoleic and linolenic acids and exhibited lower oxidative stability during thermal treatment. Therefore the results of this study can be used as a description of physicochemical properties and oxidative stability of Roghani olive oil from two regions of Roodbar and Kazeroon.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سپیده حقیقت خرازی | haghighat kharrazi
دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
رضا اسماعیل زاده کناری | esmaeilzadeh kenari
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، صندوق پستی 578، مازندران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زینب رفتنی امیری | raftani amiri
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_13410_92c1f8a4a696d5ff489f489fd6c2fc55.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198192.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات