این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۲، صفحات ۲۵-۳۴
عنوان فارسی
اندازهگیری مقدار روغن، پروفیل اسیدهای چرب و فیتواسترولهای چند اکوتیپ مختلف دانه روغنی ماریتیغال در شمال غرب کشور
چکیده فارسی مقاله
چکیده ماریتیغال با نام علمی Silybum marianum از خانواده کمپوزیته (Astraceae) گیاهی است یکساله یا دوساله که در بسیاری از نقاط ایران رویش دارد و از مواد مؤثره میوههای رسیده این گیاه برای معالجه بیماریهای کبدی (سیروز و مسمومیتهای کبدی) و پیشگیری از سرطان کبد استفاده میشود. در این پژوهش، درصد روغن استخراج شده، پروفیل اسیدهای چرب و فیتواسترول های روغن سه اکوتیپ مختلف خروسلو، مغان (استان اردبیل) و قلعه بابک (استان آذربایجان شرقی) اندازه گیری شدند. مقدار روغن استخراج شده در این نمونهها بین 5/29-28 درصد بود. بیشترین میزان اسید های چرب موجود به ترتیب مربوط به اسید لینولئیک (52-49%) و اسید اولئیک (29-25%) و کمترین میزان اسید چرب، مربوط به اسید چرب لینولنیک بود که تقریبا در تمامی اکوتیپ های مورد مطالعه مقدار ناچیزی را به خود اختصاص می داد. همچنین ترکیبات استرولی نمونه های روغن از قبیل بتا- سیتو استرول، کامپسترول، کلسترول، استیگماسترول، کلرواسترول و دلتا 7- استرول در تمام نمونه ها شناسایی و بوسیله گاز کروماتوگرافی اندازه گیری شد که بتا- سیتو استرول در بین اکوتیپ های مورد مطالعه بالاترین مقدار بود. نتایج نشان داد که بتا- سیتو استرول بیشترین مقدار را در بین استرول های اندازه گیری شده در روغن ماریتیغال اکوتیپ خروسلو (9/34 % از کل استرول) داشت. بنابراین، استفاده از این دانه روغنی که دارای ارزش تغذیه ای زیادی میباشد، امری سودمند و مؤثر در تولید روغن خوراکی داخل کشور به شمار می رود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of Oil Content, Fatty Acids Profile and Phytosterols of Milk Thistle (Silybum marianum L.) Oil in Several Different Ecotypes in North -West of Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Silybum marianum (Family: Astraceae) is an annual or biennial plant, which it grows in the most regions of Iran. The extracts of the mature milk thistle seeds are used as medicinal compounds against liver diseases and liver cirrhosis and inhibitor of liver cancer. In this study, oil content,fatty acids profile and phytosterol compounds were determined in three ecotypes which are in north-west of Iran including Khoreslo, Moghan (in Ardabil) and Babakcastle (in East Azerbaijan). The extracted oil contents of the seeds were from 28% to 29.5%. linoleic acid (49-52%) was predominated followed by oleic acid (25-29%) and linolenic acid was in the lowest level in the all samples. Moreover, phytosterols such as β-Sitosterol, Stigmasterol, Campesterol, Cholesterol, Cleroesterol and ∆7- Sterol were determined in the all extracted oil samples by GC, which β-Sitosterol was the highest in comparison to the others in the all samples. Therefore, the highest content of β-Sitosterol (34.9% of total phytosterol) among the three different ecotypes was belonged to Khoreslo ecotype. In conclusion, using of milk thistle seed oil which has high nutritional value is beneficial in production of edible oil in the country.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهرام فتحی آچاچلویی | fathi achachlouei
بهرام فتحی آچاچلوئی، استادیار علوم و صنایع غذایی- دانشکده علوم کشاورزی- دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
کاظم علیرضالو |
دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی -دانشکده کشاورزی- دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
صدیف آزادمرد دمیرچی | azadmard damirchi
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه تبریز
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تبریز (Tabriz university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_12665_47302b56c6fd368d182bea610319eee2.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198228.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات