این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۲، صفحات ۳۵-۴۵
عنوان فارسی
تاثیر زمان برداشت میوه روی میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی روغن برخی از ارقام زیتون (Olea europaea L.) در منطقه رودبار
چکیده فارسی مقاله
چکیده یکی از مهمترین عامل موثر بر کیفیت روغن زیتون، برداشت به موقع میوههاست. در این پژوهش، اثر زمان برداشت میوه بر میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی روغن چهار رقم زیتون زرد، روغنی، آربیکین و کراتینا در منطقه رودبار، استان گیلان مطالعه شد. به این منظور ویژگیهایی از جمله میزان کلروفیل کل، کاروتنوئید کل، فنول کل، فلاونوئید کل، فعالیت آنتیاکسیدانی، غلظت عصاره مورد نیاز برای بازدارندگی 50 درصد از رادیکال DPPH ((IC50 و کارایی ضد رادیکالی (AE) روغن زیتون اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که تاخیر در برداشت میوه میزان ترکیبات آنتیاکسیدانی روغن از جمله کلروفیل کل، کاروتنوئید کل، فنول کل و فلاونوئید کل روغن را در هر چهار رقم مورد مطالعه کاهش داد، که در نتیجه فعالیت آنتیاکسیدانی کل و کارایی ضد رادیکالی روغن کاهش پیدا کرد، اما IC50 افزایش یافت. نتایج همچنین نشان داد که بین فعالیت آنتیاکسیدانی کل با کارایی ضد رادیکالی (919/0+)، کلروفیل کل (562/0+)، کاروتنوئید کل (511/0+)، فنول کل (86/0+) و فلاونوئید کل (868/0+) همبستگی مثبت و معنیدار، اما با IC50 (87/0-) همبستگی منفی معنیدار وجود داشت. در کل، بالاترین میزان ترکیبات آنتیکسیدانی روغن زمانی مشاهده شد که میوههای سه رقم زرد، روغنی و آربیکین در محدوده زمانی 15 تا 26 مهر ماه و در رقم کراتینا 26 مهر تا 10 آبان برداشت شدند. بعلاوه، تاخیر در برداشت باعث افزایش درصد روغن میوه زیتون گردید، اما ترکیبات آنتیاکسیدانی روغن و ارزش غذایی آن را کاهش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، روغن زیتون، زمان برداشت، فعالیت آنتی اکسیدانی،
عنوان انگلیسی
Effect of fruit harvest time on antioxidant compounds of oil in some olive (Olea europaea L.) cultivars at Roodbar region
چکیده انگلیسی مقاله
One of the main effective factors on olive oil quality is harvesting fruit at proper time. In this study, the effect of fruit harvesting time on oil antioxidant compounds of four olive cultivars, Zard, Rowghani, Arbequina and Coratina was investigated at Roodbar region, Guilan province. Therefore, the characteristics such as total chlorophyll, total carotenoid, total phenol, total flavonoid, antioxidant capacity, IC50 and anti-radical efficiency (AE) were determined in the oil. The results showed that with delaying in harvest time, antioxidant compounds of olive oil such as total chlorophyll and carotenoid, total phenolic and flavonoid decreased, that followed by declining oil antioxidant capacity and AE and, but increasing IC50. The results also showed that there was a positive significant correlation between olive oil total antioxidant activity with AE (+0.919), total chlorophyll (+0.562), total carotenoid (+0.562), total phenolic (+0.86) and flavonoid (+0.868) and a negative correlation with IC50 (-0.87). Overall, the highest antioxidant compounds were found when Zard, Rowghany and Arbequina cultivars fruits were harvested from 7 October to 18 October and 18 october to1 November for Coratina cultivars. Furthermore, delaying in fruit harvest time could increase olive oil content but declined oil antioxidant compounds and its nutritional value.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, Antioxidant activity, Harvesting date, Olive Oil
نویسندگان مقاله
صدیقه رستمی اوزمچلویی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محمود قاسم نژاد |
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محمد رمضانی ملک رودی | ramezani malekroudi
استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی استان گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_12666_c4b65a6e1ebd111a8e8bcd4eec70d58f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198229.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات