این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۲، صفحات ۹۱-۹۹
عنوان فارسی
تاثیر افزودن هیدروکلوئیدهای ژلان،کتیرا و پکتین با متوکسیل بالا در پایدارسازی دوغ
چکیده فارسی مقاله
چکیده استفاده از هیدروکلوئید روشی است که در پایدار سازی سوسپانسیونها و معلق سازی ذرات جامد در نوشیدنیها به کار میرود. در این پژوهش، تاثیر افزودن سه نوع هیدروکلوئید ژلان، کتیرا و پکتین با متوکسیل بالا در سه سطح 02/0، 05/0 و 08/0 درصد بصورت ترکیب دوتایی به دوغ و پایداری، ویژگی های رئولوژیکی، پتانسیل زتا و انرژی فعالسازی آن تحت تاثیر این ترکیبات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزودن تمام هیدروکلوئیدها، افزایش پایداری، جلوگیری از دو فاز شدن و رسوب در دوغ مشاهده گردید. تمامی تیمارها به طور معنی داری از دوفازه شدن نمونه های تولیدی جلوگیری نمودند. کمترین جداسازی فازی در محصول 02/0: 08/0 درصد پکتین: کتیرا و بهترین نمونه از نظر ارزیاب های حسی مربوط به فرمول، 02/0: 08/0 درصد کتیرا: ژلان گزارش شد. مدل ریاضی مناسب برای پیش گویی رفتار جریانی دوغ پایدار شده با هیدروکلوئیدها قانون توان بود. پتانسیل زتا و انرژی فعالسازی در نمونه های دوغ به ترتیب از mV 9/10 تا 6/16- و kJ/mol 37/9 تا 34/18 متغیر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of the addition of Gellan, Tragacanth and High-Methoxyl Pectin on the Stabilization of Doogh
چکیده انگلیسی مقاله
The use of hydrocolloid is a method for suspension stabilization and solid particle suspending in drinks. In this study, the effects of adding three different hydrocolloids including gellan, tragacanth and high-methoxy pectin at three levels: 0.02, 0.05 and 0.08 of the binary combination on the stability, rheological properties, zeta potential and the activation energy were examined. The results showed that the addition of all hydrocolloids increased the stability and prevented the serum separationand also precipitation of protein. All the treatment prevented the serum separation significantly (p < 0.05). The least serum separation and the best sensory properties were gained by the formulations containing 0.02-0.08% (pectin-tragacanth) and 0.02-0.08% (tragacanth-gellan), respectively. Power law was the suitable mathematical model to predict the flow behavior of stabilized doogh. Zeta potential and activation energy were determined in the range of 9.10 to -16.6 mV and 9.37 to 18.34 kJ/ mol, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نعیمه کارآموز |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی قوچان (Islamic azad university of ghoochan)
علی محمدی ثانی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی قوچان (Islamic azad university of ghoochan)
حسن رشیدی |
استادیار موسسه آموزش عالی علمی کاربردی وزارت جهاد کشاورزی
سازمان اصلی تایید شده
: وزارت جهاد کشاورزی
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_12718_d3c13cd4b7b2e1008d0535f35e7bc760.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198234.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات