این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۵۱، صفحات ۱۵-۲۸

عنوان فارسی بررسی اثر عصاره گیاهان تیره نعناع (آویشن، نعناع و کاکوتی) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و ژئوتریکوم کاندیدوم در نمونه های دوغ صنعتی استان خراسان رضوی با استفاده از روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله چکیده در این پژوهش آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی عصاره گیاهان تیره نعناع (آویشن، نعناع و کاکوتی) در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و ژئوتریکوم کاندیدوم در نمونه های دوغ صنعتی استان خراسان رضوی بررسی شد. برای این منظور 3 سطح غلظت از هر عصاره (v/v 15/0 و 075/0 ،0) تهیه گردید. بقاء و یا کاهش جمعیت باکتری مذکور در 40 نمونه (در3 تکرار) برای نمونه های دوغ استریل حاوی سوسپانسیون مشخصی از سوش خالص استافیلوکوکوس اورئوس و ژئوتریکوم کاندیدوم به طور جداگانه در طی زمان 24 ساعت و 7 روز با اندازه گیری مرگ باکتری پاتوژن با استفاده از طرح رویه پاسخ (RSM) بررسی شد. پس از بررسی و مقایسه نتایج اثر عصاره ترکیبات بازدارنده طبیعی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و ژئوتریکوم کاندیدوم در نمونه های دوغ مشخص کرد که عصاره گیاهان تیره نعناع به میزان بیشتری بر کاهش جمعیت استافیلوکوکس تاًثیر داشت، فرمول بهینه عصاره ها برای کاهش یا کینتیک مرگ باکتری پاتوژن با غلظت عصاره آویشن (v/v)14/0%، عصاره نعناع (v/v) 11/0 %و عصاره کاکوتی (v/v) 0% میزان تلقیح بدست آمده، که در این شرایط بیشترین میزان کاهش جمعیت استافیلوکوکوس اورئوس در 24 ساعت 84/2 عدد لگاریتمی، در 14 روز 63/1 عدد لگاریتمی می باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigation Effects of Lamiaceae plants (Thymus vulgaris L., Mentha spp. and Ziziphora tenuir L.) Inhibitory Staphylococcus aureus and Geotrichum candidium in Razavi Khorasan Province Industrial Doogh Samples with Response Surface Method (RSM)
چکیده انگلیسی مقاله The aim of the study was to evaluate antimicrobial effect of extract of Lamiaceae plants (Thymus vulgaris L., Mentha spp. and Ziziphora tenuir L.) to prevent growth of pathogenic bacteria (Staphylococcus aureus, Geotrichum candidium) was studied industrial Doogh samples. For this purpose, three levels of concentration of extract that containing (0, 0.075, 0.15 v/v) was prepared. Survival or decrease in the bacterial population in 40 treatments (3 times repeated) in the samples of sterilized Doogh, which that contain a suspension of pure specific strains of Staphylococcus and Geotrichum in the during 24 hours and 14 days by measuring the kinetics of bacterial pathogens was investigated using response surface design. Analysis Results in the inhibition effects of natural antibiotic agent in the Doogh samples revealed that concentrations of thymus extract % 0.14 (v/v) , Mentha oil % 0.11 (v/v) and Ziziphora oil % 0(v/v) is the inoculation rate, which in most circumstances Reduction Staphylococcus aureus in 24 h 2.84Log/ml, 7 days in the 1.63 Log/ml
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فریده طباطبایی یزدی | tabatabaei yazdi
دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

بهروز علیزاده بهبهانی | alizadeh behbahani
دانشجوی دکتری گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

سید علی مرتضوی | seyed ali
استاد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_12453_b21b7388c6b5f31788eadddfed9f00da.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198243.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات