این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۱، صفحات ۴۳-۵۰
عنوان فارسی
درصد دانههای شکسته حاصل از روش های مختلف خشک کردن برخی ارقام متداول شلتوک در استان گیلان
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این تحقیق اثر روش خشک کردن شلتوک در سه سطح (خشک کردن شلتوک در محیط سایه، خشک کردن در معرض تابش نور خورشید و خشک کردن با آون آزمایشگاهی)، در چهار سطح محتوای رطوبت نهایی دانه (8، 10، 12، w.b.14%) در آزمایش با سه رقم برنج شامل (حسنی، هاشمی و علی کاظمی) متداول در استان گیلان بر روی درصد دانه های شکسته حاصل از تبدیل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در روش خشک کردن شلتوک در محیط سایه کمترین درصد دانههای خرد حاصل شد. بیشترین میانگین درصد دانه های شکسته مرحله پوستگیری (061/14%) به روش خشک کردن با آون آزمایشگاهی در آزمایش با رقم هاشمی و کمترین میانگین درصد دانه های شکسته مرحله پوستگیری (351/5%) در آزمایش با رقم علی کاظمی و روش خشک کردن در سایه بدست آمده است. با افزایش محتوای رطوبتی تبدیل از 8 الی w.b. 14%، میانگین درصد دانههای شکسته حاصل از پوستگیری و سفید کنی دانهها بترتیب از مقدار 616/11 به مقدار 189/7% و از مقدار 025/21 به مقدار 841/12 کاهش یافت. بیشترین میانگین درصد دانههای شکسته سفید کنی در روش خشک کردن با تابش نور خورشید ( 340/21 درصد) و کمترین میانگین درصد دانه های شکسته پوستگیری (841/13% ) در روش خشک کردن دانه شلتوک در محیط سایه بدست آمد. بیشترین (539/20%) و کمترین (150/14%) مقدار میانگین درصد دانه های شکسته مرحله سفید کنی بترتیب در آزمایشات با رقم حسنی و رقم علی کاظمی بدست آمد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Breakage grains percent obtained from different drying methods some common paddy varieties in Guilan province
چکیده انگلیسی مقاله
At this study, effect of paddy drying method with three levels (shadow drying, sun drying and oven drying), paddy grain moisture content at four levels (8, 10, 12, 14 w.b.%) and common paddy varieties in Guilan province at three levels (Hasani, Hashemi and Alikazemi) were investigated on broken grains percent duo to milling process. The results that breakage percent of grains was least at tests with shad drying method. The mean highest breakage percent of grains at husking stage (14.061%) was obtained at tests with Hashemi variety and oven drying method. The mean least breakage percent of grains at husking stage (5.351%) was obtained at tests with Alikazemi variety and shad drying method. With increasing of grain moisture content of milling from 8 to 14 w.b. %, breakage percent of grains at husking and whitening stages were decreased from 11.616 % to 7.717 % and 21.025 to 12.841%, respectively. The mean highest (21.340%) and least (13.841%) breakage of grain whitening obtained at tests with sun drying and shad drying methods, respectively. The mean highest (20.539) and least (14.150%) breakage percent of grain whitening obtained at tests with Hasani and Hashemi and Alikazemi varieties, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, Paddy, Breakage, Drying method, Moisture content
نویسندگان مقاله
عزت اله عسکری اصلی ارده | askari asli ardeh
دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
زهرا بساطی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
نسیم صالحی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه محقق اردبیلی (Mohaghegh ardabili university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_12456_c1924c41cac40d5ed2e4dfdef9b04593.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198245.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات