این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۵۱، صفحات ۵۱-۶۳

عنوان فارسی بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و فعالیت آنتی اکسیدانی ۱۰ نمونه عسل گیاهی مختلف
چکیده فارسی مقاله چکیده عسل یک ماده شیرین طبیعی است که به وسیله زنبورهای عسل از شهد گل­ها (عسل شهد)، ترشحات بخش­های زنده گیاهان یا مواد دفعی حشرات ناشی از مکیدن بخش زنده گیاهان (عسل عسلک) تولید می­شود. هدف از این تحقیق تعیین ترکیبات و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی 10 نمونه عسل گیاهی طبیعی (گشنیز، شوید، کنار، آویشن، جعفری، قنقال، گون، یونجه، گون گز و بهارنارنج) بود. بدین منظور آزمون­های فیزیکوشیمیایی مانند رطوبت، مواد جامد محلول، اسیدیته، چگالی ویژه، ویسکوزیته و مواد قندی کل بر روی نمونه­های عسل انجام شد. همچنین مقدار کل ترکیبات فنولیک با استفاده از معرف فولین سیوکالتو و فعالیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH ارزیابی شد. با توجه به نتایج می­توان گفت عسل شوید به دلیل داشتن کمترین مقدار رطوبت در بین نمونه­های عسل ویسکوزترین عسل محسوب می­شود. بنابراین نسبت به سایر نمونه­ها مدت ماندگاری بیشتری در طول انبارداری دارد. بیشترین و کمترین میزان ساکارز به ترتیب مربوط به عسل شوید و گون گز بود. بنابراین عسل گون گز به دلیل داشتن ساکارز کمتر بهترین و رسیده ترین عسل محسوب می شود.عسل کنار دارای بیشترین ترکیبات فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانی می­باشد، عسل بهارنارنج دارای کمترین ترکیبات فنولیک و عسل گون دارای کمترین فعالیت آنتی اکسیدانی می­باشند. بنابراین می­توان گفت عسل کنار در بین 10 نمونه عسل دارای ارزش تغذیه­ای بالاتری است. ضریب همبستگی بالا بین ترکیبات فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانی نشان می­دهد که این ترکیبات مسئول اصلی رفتار آنتی اکسیدانی عسل می­باشند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، ترکیبات فنولیک، خاصیت آنتی اکسیدانی، عسل،

عنوان انگلیسی Evaluation of physicochemical properties and antioxidant activity of 10 different botanical honeys
چکیده انگلیسی مقاله Honey is a natural sweet substance produced by honeybees from the nectar of plants (nectar honey), secretion of living parts of plants or secretion of plant-sucking insects (honeydew honey). The aim of this study was determination of composition and evaluation of physicochemical properties of 10 honey samples (Coriander, Dill, Ziziphus, Thyme, Parsley, Qnqal, Astragal, Alfalfa, Tamarisk and Orange blossom honeys) collected from different regions of Iran especially Isfahan. Therefore physiochemical tests such as moisture content, total soluble solids, acidity, specific gravity, viscosity and total sugars on honey samples was done. Also the total amount of phenolic compounds using Folin-Ciocalteu reagent and antioxidant activity by DPPH method was evaluated. According to the obtained results, it can be concluded that Dill honey is the most viscous honey because of the lowest moisture content among honey samples. Thus, it has the longer shelf life compared to other samples during the storage. Ziziphus honey had the highest phenolic compounds and antioxidant activity while Orange blossom honey had the lowest phenolic compounds and Astragal honey possessed the lowest antioxidant activity. Thus it can be said that Ziziphus honey had the highest nutritional value among 10 samples of honey. High correlation coefficients between phenolic compounds and antioxidant activity indicated that these compounds are main responsible for the antioxidant properties of honey.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, Antioxidant properties, Honey, Phenolic compounds

نویسندگان مقاله ریحانه خلفی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

سید امیرحسین گلی | seyyed amirhossein
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

محمد بهجتیان اصفهانی | behjatian esfahani
مدرس دانشگاه آزاد خوراسگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان خوراسگان (Islamic azad university of isfahan khorasgan)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_12457_d4ab2fba444c11df71a9b0f71a642c9a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198246.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات