این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۱، صفحات ۱۴۹-۱۵۷
عنوان فارسی
تشخیص آلودگی میکروبی پاکتهای شیر UHT با استفاده از سیستم فراصوت
چکیده فارسی مقاله
چکیده در پژوهش حاضر سیستم فراصوت کنترل کیفی برای تشخیص آلودگی میکروبی پاکتهای شیر UHT ارائه شده است. این سیستم بدون باز نمودن پاکت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی شیر است. رشد میکرواورگانیزمها سبب تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی شیر میشود که متعاقب آن مشخصههای فراصوتی شیر نیز متحمل تغییراتی خواهند شد. در این پژوهش دامنه ولتاژ و زمان تأخیر امواج فراصوت اندازهگیری شدند. فرکانس مرکزی دیسکهای پیزوالکتریک، MHz 02/1 بود و تمام آزمایشها در °C35 انجام شدند. آزمونهای فراصوت برای میکروبهای Escherichia coli، Staphylococcus aurous و Bacillus cereusانجام گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از تأثیر متابولیسم باکتریهای مختلف بر خصوصیات شیمیایی شیر و تأثیر آن بر فرآیند تشخیص آلودگی میکروبی بود. سیستم فراصوت قادر به تشخیص آلودگی میکروبی پاکتها پس از گذشت 25/7 تا 5/12 ساعت از زمان تلقیح بود. همچنین نتایج نشان داد سیستم قادر به تشخیص آلودگی میکروبی در اسیدیته و pHهای مختلف پاکتهای میکروبی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، فراصوت، آلودگی میکروبی، شیر،
عنوان انگلیسی
Detection of microbial contamination of UHT milk packages using ultrasonic system
چکیده انگلیسی مقاله
In current investigation a quality control ultrasonic system has been presented for detecting microbial contamination of UHT milk packages. This system is able to detect microbial contamination of milk packages without opening them. Microorganisms’ growth causes some changes in physical and chemical properties of milk resulting in changes of ultrasonic properties of milk. In this study amplitude and time of flight of ultrasonic waves were measured. The center frequency of piezoelectric discs was 1.02 MHz and all of experiments were done in temperature 35°C. Ultrasonic tests were conducted for microorganisms Escherichia coli, Staphylococcus aurous and Bacillus cereus. The results showed that different bacteria’s metabolisms affected chemical properties of milk and detecting process of microbial contamination. Ultrasonic system was able to detect microbial contamination after 7.25 to 12.5 h. from microbe injection. Also, the results showed that ultrasonic system can detect microbial contamination in various values of acidity and pH of milk packages.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
وحید محمدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
رحیم ابراهیمی |
دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
مهدی قاسمی ورنامخواستی | ghasemi varnamkhasti
استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
مریم عباس والی |
استادیار گروه بهداشت و کترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شهرکرد (Shahr kord university)
علی لحیمگرزاده |
کارشناسی گروه مهندسی برق، دانشگاه شهاب دانش تهران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_12501_e4e6d892e824654cb59dec27bfea59a7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198254.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات