این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۰، صفحات ۶۷-۷۸
عنوان فارسی
بهینه سازی فرآیند خشک کردن پاششی آب زغال اخته با استفاده از روش سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
چکیده در این تحقیق، تاثیر بعضی از پارامترهای فرایند روی راندمان، میزان رطوبت، حلالیت و دانسیته توده ای پودر آب زغال اخته تولید شده با خشک کن پاششی بررسی شد. خشک کن پاششی آزمایشگاهی برای فرایند خشک کردن مورد استفاده قرار گرفت و از مالتودکسترین به عنوان حامل استفاده شد. طرح آزمایشی شامل استفاده از طرح Box-behnken و روش آماری سطح پاسخ بود. متغیرهای مستقل شامل دمای هوای ورودی (°C170-110)، غلظت حامل (15- 0 %) و سرعت جریان ورودی (12- 6 %) بودند. نتایج نشان می دهد افزایش میزان مواد حامل باعث افزایش راندمان و حلالیت و کاهش محتوای رطوبت، دانسیته ظاهری، مقدار آنتو سیانین کل(TAC) و فعالیت آنتی اکسیدانی پودر آب زغال اخته شد. همچنین افزایش دما باعث افزایش راندمان و کاهش حلالیت، محتوای رطوبت، دانسیته ظاهری، مقدار آنتو سیانین کل(TAC) و فعالیت آنتی اکسیدانی پودر آب زغال اخته شد. بهینه سازی توسط روش سطح پاسخ انجام شد و شرایط نقطه بهینه شامل دمای هوای ورودی °C140، غلظت مالتودکسترین 7% و سرعت جریان ورودی 9% بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژه گان، آب زغال اخته، خشک کن پاششی، روش سطح پاسخ،
عنوان انگلیسی
Effect of spray drying conditions on the physicochemical properties of cornelian pherry juice powder
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effects of some processing parameters on drying yield, moisture content, solubility and bulk density of spray dried cornelian cherry (Cournus mas L.) juice powders were investigated. A pilot-scale spray dryer was employed for the spray drying process and maltodextrin and gum Arabic were used as carrier agent. Experimental design involved the use of Box-behnken design and response surface statistical method. Independent variables were inlet air temperature (110, 140, and 170 C), concentration of drying aids (0, 7.5, and 15 %) and feed flow rate (6, 9, and 12 %). Results show that increasing in concentration of drying aids, increases drying yield and the solubility and reduces the moisture content and bulk density of powder; also increasing in inlet air temperature, increases drying yield and reduce solubility, moisture content and bulk density of powder. Optimization carried out using response surface methodology and optimum conditions were inlet air temperature of 140 oC, maltodextrin concentration of 7% and feed flow rate of 9%.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مریم احمدی راد |
دانشجوی کارشناسی ارشد سابق گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
زهرا امام جمعه |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
حسن اسدی |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_12218_8460e66b628df52e0c9aca7202a902a5.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198268.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات