این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۵۰، صفحات ۹۵-۱۰۱

عنوان فارسی مهاجرت آلومینیوم از بسته بندی های نیمه منعطف به خوراک مرغ ایرانی و شبه غذاها پس از فرایند حرارتی و در طی نگهداری
چکیده فارسی مقاله چکیده استفاده از بسته­بندی­های نیمه­منعطف برای غذاهای نیمه آماده روز به روز در حال افزایش است. از آنجایی که لایه اصلی این ظروف آلومینیوم یا ترکیبات آن بوده و این عنصر به عنوان عامل مسئول بیماری­های سیستم عصبی خصوصاً آلزایمر شناخته شده است، بنابراین بررسی میزان مهاجرت این ماده علاوه بر مهاجرت کلی ظروف به محصول ضروری به نظر رسید. ظروف مورد نظر برای بسته بندی از کارخانه آلکان کشور سویس به سفارش شرکت غذاهای آماده چیکا تهیه شدند. در این تحقیق مهاجرت کلی و ویژه (آلومینیوم) در خوراک مرغ ایرانی و شبه غذاها و مقایسه آنها با هم صورت گرفت. طبق نتایج، بسته های غذایی، میزان مهاجرت کلی کمی را در شبه غذاهای انتخابی اتحادیه اروپا نشان دادند ( کمتر از میزان مجاز اتحادیه اروپا; mg/dm2 60یا mg/kg10). میزان مهاجرت آلومینیوم نیز در خوراک مرغ و شبه غذاها پس از اعمال فرایند حرارتی توسط دستگاه ICP-OES اندازه گیری شد. از نتایج این طور برداشت شد که مهاجرت در شبه غذای آب بسیار پایین و در خوراک مرغ بیشتر از شبه غذاها بود. بر اساس جذب روزانه 1 میلی­گرم بر کیلوگرم وزن بدن مصوب توسط کمیته کارشناسی FAO/WHO در زمینه افزودنی­ها، نشت آلومینیوم از بسته­های نیمه منعطف ممکن است میزانی آلومینیوم به رژیم غذایی اضافه کند اما میزان بدست­آمده برای نمونه­های نگهداری­شده ممکن است برای کودکان و نوجوانان خطرناک باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study the Migration of Semi-rigid Aluminum Base Packaging to an Iranian Stew (Khorak Morgh) after Thermal Processing and During Storage
چکیده انگلیسی مقاله The uses of semi- rigid packaging for ready-to eat foods increases day by day. Since the main layer of these containers is Aluminum and it is considered as the element responsible for neurotic diseases especially Alzheimer, estimating Al migration to food in addition of global migration seems indispensable. Food containers are prepared from Alcan Packaging in Switzerland. These containers showed low global migration (lower than EU limit; 10 mg/dm2 or 60 mg/kg of food) into the selected EU stimulants after thermal processing. The migration of aluminum in stew and simulants was determined after industrial thermal processing and during storage by ICP_OES. Aluminum migration from packaging to distilled water was very low and the migration in chicken stew was more than stimulants. Regarding the suggested provisional tolerable daily intake of 1 mg Al/kg body weight per day of the FAO/WHO Expert Committee on Food Additives, Al leaching from semi- rigid Al- based packages may add low doses of Al into diet but the determined amount for stored containers may be risky for children and teenagers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Keywords, Migration, Aluminum, Chicken stew

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_12220_042a66e2b6b61c285b3cade689432bd7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198270.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات