این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۵۰، صفحات ۱۰۳-۱۱۴

عنوان فارسی بررسی اثر شرایط استخراج بر ویژگی‌های بافتی ژل آگار جلبک پرورشی Gracilariopsis persica به روش RSM
چکیده فارسی مقاله چکیده در این پژوهش میزان سختی و پیوستگی ژل آگار از آگاروفیت پرورشی Gracilariopsis persica با استفاده از روش سطح پاسخ[1](RSM) در قالب طرح مرکب چرخشی مرکزی[2] (CCRD) بهینه­سازی شد. نمونه­های ژل آگار تحت تاثیر سه متغیر مستقل غلظت قلیا (8-2 W/V%)، دمای استخراج (ͦC 120-90) و زمان استخراج (240-45 دقیقه) در پنج سطح استخراج گردید. نتایج نشان داد تمامی پارامترهای فرآیند تاثیر معناداری بر سختی ژل داشته­اند (05/0p<). در حالی که زمان استخراج تنها پارامتر معنادار فرآیند بر میزان پیوستگی ژل آگار محسوب گردید. مدل چندجمله­ای و شرایط بهینه برای بیشترین مقدار سختی و پیوستگی ژل، به ترتیب مقادیر 2/3%، 0C 110 و 200 دقیقه برای متغیرهای غلظت قلیا، دما و زمان استخراج به دست آمد. پاسخ­های پیش بینی شده برای شرایط استخراج شامل سختی N28/16 و پیوستگی 157/0 بودند. آزمایشات تاییدی برای مقایسه مقادیر پیش بینی شده و واقعی متغیرهای وابسته تحت شرایط بهینه انجام شد. مقادیر واقعی و پیش بینی شده برهم منطبق شدند. بنابراین تایید شد که مدل­ها در تخمین منطقی و دقیق پیش بینی پاسخ­ها قادر بودند. [1]. Response Surface Methodology [2]. Central composite rotatable design چکیده در این پژوهش میزان سختی و پیوستگی ژل آگار از آگاروفیت پرورشی Gracilariopsis persica با استفاده از روش سطح پاسخ[1](RSM) در قالب طرح مرکب چرخشی مرکزی[2] (CCRD) بهینه­سازی شد. نمونه­های ژل آگار تحت تاثیر سه متغیر مستقل غلظت قلیا (8-2 W/V%)، دمای استخراج (ͦC 120-90) و زمان استخراج (240-45 دقیقه) در پنج سطح استخراج گردید. نتایج نشان داد تمامی پارامترهای فرآیند تاثیر معناداری بر سختی ژل داشته­اند (05/0p<). در حالی که زمان استخراج تنها پارامتر معنادار فرآیند بر میزان پیوستگی ژل آگار محسوب گردید. مدل چندجمله­ای و شرایط بهینه برای بیشترین مقدار سختی و پیوستگی ژل، به ترتیب مقادیر 2/3%، 0C 110 و 200 دقیقه برای متغیرهای غلظت قلیا، دما و زمان استخراج به دست آمد. پاسخ­های پیش بینی شده برای شرایط استخراج شامل سختی N28/16 و پیوستگی 157/0 بودند. آزمایشات تاییدی برای مقایسه مقادیر پیش بینی شده و واقعی متغیرهای وابسته تحت شرایط بهینه انجام شد. مقادیر واقعی و پیش بینی شده برهم منطبق شدند. بنابراین تایید شد که مدل­ها در تخمین منطقی و دقیق پیش بینی پاسخ­ها قادر بودند. [1]. Response Surface Methodology [2]. Central composite rotatable design
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، آگار، سختی، پیوستگی، روش سطح پاسخ،

عنوان انگلیسی Study the effect of extraction conditions on textural properties of agar extracted from cultural alga (Gracilariopsis persica) using RSM
چکیده انگلیسی مقاله In this study, agar hardness and cohesiveness of cultured alga Gracilariopsis persica was optimized by using response surface methodology (RSM) under a central composite rotatable design (CCRD). Gel samples were extracted with three independent variables in five levels: alkalinity concentration (2-8%), extraction time (45-240 minutes) and extraction temperature (90-120°C). The results showed that all of the independent variables significantly (P< 0.05) affected on hardness, whereas variable of extraction time had significant effect on cohesiveness. Quadratic models developed for the responses indicated that optimum conditions based on the highest gel hardness and cohesiveness to be alkalinity concentration, extraction temperature and extraction time 3.2%, 110 °C and 200 minutes, respectively. The predicted responses for these extraction conditions included hardness of 16.28 N and cohesiveness 0.157. Verification experiments were conducted under optimal conditions to compare predicted and actual values of the dependent variables. Both actual and predicted values were found to nearly coincide, confirming that the estimation models were capable of reasonably and accurately predicting the responses.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمدرضا انتصاریان بیدگلی | mohammad reza entesarian bidgoli
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریائی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

مسعود رضایی |
استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریائی، دانشگاه تربیت مدرس، نور
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

علی معتمدزادگان |
استادیار گروه صنایع غذایی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

عبدالرسول دریایی |
مربی آموزشی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی بندر عباس (Islamic azad university of bandar abbas)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_12221_baff34f138a8e1c7809c2103b64b13c7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198271.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات