این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۰، صفحات ۱۱۵-۱۲۰
عنوان فارسی
کیفیت میکروبی شیرهای پاستوریزه عرضه شده در منطقه غرب تهران (زمستان ۱۳۹۱)
چکیده فارسی مقاله
چکیده شیر به عنوان منبع بی نظیر عناصر تشکیل دهنده استخوان ها و رشد آن اهمیت بسزایی دارد. ضمن اینکه حاوی پروتئین های ارزشمند، مواد معدنی و بخشی از ویتامین های مورد نیاز بدن می باشد. با توجه به اهمیت این ماده غذایی در تغذیه و نقش آن در سلامتی هر فرد، وضعیت کیفیت انواع شیر پاستوریزه مصرفی مورد مطالعه قرار گرفت. در این تحقیق کیفیت میکروبی 60 نمونه شیر پاستوریزه عرضه شده در منطقه غرب شهر تهران، از نظر تعداد میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل، تعداد کلی فرم ها و وجود اشریشیاکلی بررسی شد. کیفیت میکروبیولوژیک شیر پاستوریزه براساس ویژگی ها و حدود مجاز تعیین شده در استاندارد ملی ایران ( تعداد میکروارگانیزم های هوازی CFU/ml 104×5/7، تعداد کلی فرم ها حداکثر MPN/ml 10 و عدم وجود اشریشیاکلی) سنجیده شد. 85% نمونه ها از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند. اشریشیاکلی از هیچیک از نمونه ها جداسازی نگردید. 5% و 3/10% نمونه ها از نظر تعداد کلی فرم و میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل با استاندارد ملی ایران مطابقت نداشتند. میانگین تعداد میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل و کلی فرم ها در نمونه های مورد بررسی به ترتیب CFU/ml104×8/1 و MPN/ml 1/1 بدست آمد. نتایج این تحقیق کیفیت میکروبی مطلوب شیرهای پاستوریزه مورد مطالعه را تایید می کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، شیر، پاستوریزاسیون، کیفیت میکروبی،
عنوان انگلیسی
Microbiological quality of pasteurized milk in west of Tehran (Winter 1391)
چکیده انگلیسی مقاله
Milk as a unique source of elements is important in bone formation and its growth. In addition, it contains valuable proteins, minerals and vitamins. Considering the nutritional importance of this food and its role in personal health, microbial quality status of pasteurized milk was studied. In this research, microbiological quality of 60 pasteurized milk samples collected from western part of Tehran was evaluated by enumeration of aerobic mesophilic microorganisms, coliforms and detection of Escherichia coli. According to Iran's National Standard limits, aerobic mesophilic microorganisms and coliforms counts must not exceed 7.5×104 CFU/ml and 10 MPN/ml in pasteurized milk, respectively. Besides, Escherichia coli must be absent. Eighty five percent of the samples had satisfactory qualities. Escherichia coli was not isolated from any sample. The aerobic mesophilic microorganisms and coliforms counts were not in accordance with Iran's National Standard limits in 5% and 10.3% of the studied samples. Aerobic mesophilic microorganisms and coliforms average counts were 1.8×104 CFU/ml and 1.1 MPN/ml in the studied samples, respectively. The results confirmed satisfactory microbial quality of studied pasteurized milk samples.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, Milk, Pasteurization, Microbiological quality
نویسندگان مقاله
محمد رضا کوشکی | mohammad reza
استادیار گروه تحقیقات صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
پالیز کوهی کمالی دهکردی |
کارشناس ارشد آزمایشگاه گروه تحقیقات صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_12222_30cacae06f59d63c46de2010b7b34346.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198272.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات