این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۵۰، صفحات ۱۵۹-۱۶۹

عنوان فارسی خواص کاربردی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیزشده کوسه چانه سفید (Carcharhinus dussumieri)
چکیده فارسی مقاله گوشت کوسه چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) توسط محلول 1/0 مولار NaCl شستشو داده شد. سپس در دمای 50 درجه سانتی­گراد، به مدت 120 دقیقه توسط آنزیم آلکالاز هیدرولیز و به روش پاششی خشک گردید. خواص کاربردی پروتئین هیدرولیز شده، شامل حلالیت، دانسیته توده­ای، جذب روغن، جذب ایزوترم، ویسکوزیته سینماتیک و نیز فعالیت آنتی­اکسیدانی آن شامل قدرت حذف رادیکال آزادDPPH و میزان تأثیر پروتئین هیدرولیز شده بر پایداری اکسایشی روغن سویا بررسی شد. ویسکوزیته سینماتیک و قدرت حذف رادیکال آزاد DPPH به صورت تابعی از غلظت پروتئین هیدرولیز شده اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که میزان حلالیت پروتئین هیدرولیز شده­ی گوشت کوسه چانه سفید در pH های مختلف بیش از 6/83%، میزان دانسیته توده­ای 46/113 گرم بر لیتر و میزان جذب روغن، 15/131 میلی­گرم به ازای 50 میلی­گرم پودر پروتئین هیدرولیز شده بود. با افزایش غلظت محلول پروتئینی، ویسکوزیته سینماتیک افزایش یافت. (05/0P<). قدرت حذف رادیکال آزاد DPPH پروتئین­ هیدرولیز شده با غلظت 20 میلی­گرم بر میلی­لیتر، 47/96% و دوره القایی38/2ساعت بود که بطور معنی­داری (05/0P<) بیشتر از نمونه روغن بدون آنتی­اکسیدان بود. در نتیجه پروتئین هیدرولیز­شده کوسه چانه سفید دارای خواص کاربردی و آنتی­اکسیدانی مطلوب می­باشد و می­توان از آن به­عنوان آنتی اکسیدان طبیعی در صنایع غذایی یا دارویی استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Functional properties and antioxidant activities of protein hydrolysates from whitecheeck shark (Carcharhinus dussumieri ) meat
چکیده انگلیسی مقاله Whitecheek shark (Carcharhinus dussumieri) meat was washed two times by 0.1 M NaCl and then hydrolysed using Alcalase in 50˚C for 120 minutes. The hydrolysate was dried by spray dryer. Functional properties includes, solubility, bulk density, oil-holding capacity, sorption isotherm, kinematic viscosity and antioxidant activities such as DPPH radical-scavenging activity and the oxidative stability of soybean oil with protein hydrolysate were investigated. Kinematic viscosity and DPPH radical-scavenging activity were measure in different concentration of protein hydrolysates. The results showed that protein hydrolysate of whitecheeck shark has high solubility (>83.6%) at different pH. Bulk density, oil-holding capacity were 113.46 (mg/l), 131.15 (mg/50mg of sample), respectively. The more the protein concentration, the more the kinematic viscosity (P< 0.05).The values of DPPH and Induction period were 96.47% and 2.38 hours, respectively. Results showed that whitecheeck shark protein hydrolysate has desirable functional properties and antioxidant activity that could be use as natural antioxidant in food and pharmaceutical industries.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مرجانه علی نژاد |
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

علی معتمدزادگان |
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مسعود رضایی |
استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور ، مازندران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_12265_1c1f8fd4b0b3bf399081014b6dba8327.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198276.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات