این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۳، شماره ۵۰، صفحات ۱۹۵-۲۰۶
عنوان فارسی
ارزیابی خواص ضد باکتریایی فیلم زیست فعال زئین حاوی اسانس آویشن شیرازی
چکیده فارسی مقاله
چکیده ترکیبات شیمیایی آویشن شیرازی با هدف کاربرد اسانس گیاهی به عنوان ترکیب ضد باکتری طبیعی در فیلم زیست فعال زئین با استفاده از طیف سنج جرمی تعیین گردید. حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس در برابر لیستریا مونوسایتوژنز و اشرشیا کلای با روش چاهک میکروپلیت و تبخیر اسانس در فضای خالی ارزیابی شد. فیلم زیست کامپوزیت زئین حاوی 5 و 10 درصد اسانس آویشن شیرازی تولید و فعالیت ضد میکروبی آنها در فاز بخار و در تماس مستقیم با محیط مایع تعیین شد. کارواکرول و تیمول به عنوان مهمترین ترکیبات اسانس آویشن شیرازی شناسایی شدند. حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی ترکیبات فوق الذکر علیه لیستریا مونوسایتوژنز (به ترتیب 500 و 1000 میکروگرم در لیتر ) بود که در مقایسه با اشرشیا کلای بسیار موثرتر بود. لیستریا مونوسایتوژنز در مقایسه اشرشیا کلای در فاز بخار اسانس از حساسیت بیشتری برخوردار بود. بالاترین منطقه بازدارندگی فاز بخار اسانس در غلظت 10 درصد و مقابل لیستریا مونوسایتوژنز مشاهده شد. بخار اسانس در غلظت 5% در ترکیب فیلم فاقد قدرت بازدارندگی در برابر باکتری بود، علاوه بر این غلظت10% اسانس فقط قادر به کاهش دانسیته میکروبی گردید اندیس لگاریتم کاهشی فیلم زیست فعال زئین با افزایش غلظت اسانس در تماس مستقیم افزایش معنیداری یافت. تحقیق حاضر نشان داد که پتانسیل اسانس آویشن شیرازی به عنوان یک افزودنی طبیعی در ترکیب با زئین و تولید فیلم ضد میکروبی برای کاربردهای غذا مطلوب بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
کلید واژگان، بستهبندی ضد میکروبی، زئین، اسانس،
عنوان انگلیسی
Evaluation antibacterial activity of Zataria multiflora Boiss. essential oil and Zein bioactive film
چکیده انگلیسی مقاله
With the aim of using plant essential oils (EOs) as natural antibacterial in the bioactive zein film, the chemical composition of Zataria multiflora Boiss. was analyzed by GC–MS. Minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of Zataria multiflora EOswere evaluated against for Listeria monocytogenes and Escherchia coli by using the method of micro-well dilution and head space phase. Zein based films containing 5 and 10 % of Zataria multiflora Boiss. (ZEO) were developed. The antimicrobial activity of the films was investigated in a vapor phase and liquid media. Carvacrol and thymol were detected as the major components. MICand MBC were obtained from above components against for Listeria monocytogenes )500 µg/l and 1000 respectively( compared to Escherchia coli were more effective. Listeria monocytogenes was more sensitive to ZEO on vapors phase. A highest inhibition zone was observed against for Listeria monocytogenes by incorporating 10% (v/v) ZEO in the vapor phase. zein film containing 5% ZEO had no inhibitory ability on bacteria in addition to in concentration of 10% just reduced the density of bacteria, Log reduction value of bioactive film of zein against Listeria monocytogenes and Escherchia coli were increased the direct-contact. These results revealed that ZEO as natural food additive has good potential to be incorporated into zein to make antimicrobial for food applications.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Key words, Antimicrobial packaging, Zein, Essential oil
نویسندگان مقاله
محبوبه کشیری |
اعضاء هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
یحیی مقصودلو |
اعضاء هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مرتضی خمیری |
عضو هیات علمی گروه چوب و کاغذ، دانشگاه تربیت مدرس نور
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
ربیع بهروز |
عضو هیات علمی گروه چوب و کاغذ، دانشگاه تربیت مدرس نور
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/article_12271_145da6a0e3f4497896a9dc238809ced6.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198279.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات